Erdoğan'ın Yenikapı'dan paylaştığı tarihi kare

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenikapı'da kameralara yansıyan anlamlı bir fotoğrafı Twitter'dan paylaştı.

Giriş Tarihi 07 Ağustos 2016, 00:00 Güncelleme 07 Ağustos 2016, 21:54
Erdoğan’ın Yenikapı’dan paylaştığı tarihi kare

İÇİNDEKİLER

"Demokrasi ve Şehitler Mitingi" için vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren mitingin yapılacağı Yenikapı'daki alana gelmeye başladı. Girişte gelenlere Türk bayrağı ve şapka dağıtıldı. Alanda gelenlere, 2.5 milyon Türk bayrağı, 3 milyon şapka, 5 milyon şişe su dağıtıldı. Ayrıca, Yenikapı'daki metro istasyonunun duvarlarına darbe şehitlerinin fotoğrafları asıldı.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla yurdun dört bir yanında başlayan demokrasi nöbetleri, bugün Yenikapı'da yapılan 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi' ile taçlandı. Vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren Yenikapı'ya akın etmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'la birlikte miting alanına geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi Twitter hesabı üzerinden Yenikapı'da kameralara yansıyan bir fotoğrafı paylaştı. Söz konusu fotoğrafta mitinge katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Bakanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski başbakan Ahmet Davutoğlu yer aldı.



'Darbeye hayır' demek için milyonların akın ettiği Demokrasi ve Şehitler Mitingi sosyal medyayı adeta salladı. Yenikapı'da düzenlenen miting için Twitter'da 'TekMilletTekYürek' etiketiyle binlerce tweet atıldı. Söz konusu etiket saatlerdir dünya gündeminde zirvede yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da tweetiyle birlikte etikete destek verdi.