'ABD Gülen'i iade etmek zorunda'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, ABD'nin Gülen'i iade etmek zorunda olduğunu söyledi.

Giriş Tarihi 31 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 31 Temmuz 2016, 21:02
’ABD Gülen’i iade etmek zorunda’

İÇİNDEKİLER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Dünyada terörizme karşı yürütülen ortak mücadelenin meşruiyeti için Amerika, FethullahGülen'i Türkiye'ye vermek zorundadır. Bunun üzerinden söylediğimiz söz, tıpış tıpış verecekler" dedi.

ABD, GÜLEN'İ TIPIŞ TIPIŞ VERECEK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu yaptığı konuşmada, "Dünya, terörizmin her türlüsüyle mücadele ediyor. Türkiye, hem demokrasiye karşı işlenmiş bir cinayet, hem de özellikle milletin özgürlüğüne ve hürriyetine karşı girişilen adi bir saldırı, darbe ile karşı karşıya kalmıştır. Türkiye. Dünya'nın hiçbir devletin, özellikle demokrasiyi kendisine rehber edinen devletler bunun üstünü örtemezler. Dünyada terörizme karşı yürütülen ortak mücadelenin meşruiyeti için Amerika, Fethullah Gülen'i Türkiye'ye vermek zorundadır. Bunun üzerinden söylediğimiz söz tıpış tıpış verecekler" dedi.

YARIN MİLET BİZE BUNU SORAR
Biraz sabırlı olunması gerektiğini belirten bakan Soylu, bu süreç içerisinde büyük bir titizlikle çalıştıklarını kaydetti. Soylu, "Şöyle bir sorumluluğumuz var; Bu hainlerden bir tanesinin görevinin başında kalması, yarın milletimize silah doğrultması, Allah korusun yine bizim sorumluluğumuzdadır. Yarın millet bunu bize sorar. Bunun sorumluluğunda, bilinciyle hareket ettiğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. O açıdan yapacağımız işi hakkaniyetle yapacağımızı ve bu konuda çok dikkat edeceğimizi, dikkat ederseniz çalışma hayatında bir aksama yok şu anda. İşine gücüne devam ediyor. Gerek özel sektör, gerekse kamu, bütün edimlerini ve sorumluluklarını yerine getiriyor. Biz aziz milletimize minnettarız inanın bu şanlı demokrasi direnişi gibi Türkiye'nin 15 gün zaman zarfı içerisinde 9 milyar dolar civarında bir dövizin bozdurulup nakit kaynağının millet tarafından iç piyasada sağlanmış olması da aslında dünyaya bu demokrasi dersi gibi verilen bir ekonomi dersidir. Bir taraftan ekonomi dersi veriyoruz, bir taraftan demokrasi dersi veriyoruz. İhtiyaçları varsa, başka dersler de veririz" diye konuştu.