Suikast imamı

Ölüm timi SAT komandolarının imamı olduğu iddia edilen BDDK uzmanı Kemal Işıklı, FETÖ’ye nasıl katıldığını anlattı. Ama 15 Temmuz’deki darbe girişiminden haberinin olmadığı yalanına sarıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Temmuz 2016 Güncelleme 26 Temmuz 2016, 00:00
Suikast imamı

İÇİNDEKİLER

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda (BDDK) uzman olarak çalışan Kemal Işıklı, SAT komandolarının imamı olduğu iddiasıyla tutuklandı. FETÖ'cü hain, nasıl imam olduğunu itiraf etti. Işıklı, savcılık ifadesinde, örgüt ile 1997'de Konya'daki Sabah Dershanesi'ne giderken tanıştığını kaydetti.

KPSS'YE GİRMİŞ
Üniversiteyi kazanmasının ardından, "sorumlu abilerin" öncülüğünde gerçekleştirilen dini içerikli sohbetlere katıldığını anlattı. Üç defa girdiği KPSS'den 85 puan alarak, Ankara'da BDDK uzmanı olarak çalışmaya başladığını ifade etti. İstanbul'a 2006'da geldiğini bildiren Işıklı, şu bilgileri verdi: "Bir dönem Fetullah Gülen yapılanmasının sohbetlerine gitmedim. 2011'de tekrar sohbetlere gitmeye başladım. Nasıl ve kimin vasıtasıyla gittiğimi hatırlamıyorum. Sohbetlere katılırken, ismini hatırlayamadığım bir abi, benden 'abi' olmamı istedi. Bunun üzerine, kod adı 'Miraç' olan SAT Grup Personeli olduğunu bildiğim Astsubay Murat Fırat, kod adı 'Ömer' olan Astsubay Özgür Danışan ve bazı astsubaylar, benim ikametime gelmekteydiler. Beraber Kur'an okuyor, sohbet ediyor ve namaz kılıyorduk, siyasi konular konuşmamaktaydık."

KİM KİMDEN SORUMLU!
SAT personelinden sorumlu olduğunu saklamayan Işıklı, "Benden sorumlu kişi de 'Cankurt' kod adlı, ismini Mehmet olarak hatırladığım kişiydi. 'Cankurt'tan sorumlu ise 'Yusuf' kod ismini kullanan, gerçek bir kişiydi" bilgisini verdi.