PKK'dan FETÖ'cü teröristlere alçak teklif

Türkiye'nin istiklal ve istikbalini hedef alan 15 Temmuz darbe girişimine terör örgütü PKK'nın da destek verdiği ortaya çıktı. İstihbarat birimleri, PKK'lı üst düzey teröristlerin 15 Temmuz gecesi darbeci askerlere sınır ötesine kaçma konusunda yardım kararı aldıklarını tespit etti. PKK'nın yurttaki kaosu daha da büyütmek için darbeye karşı duran askeri birliklere çok sayıda şehit verdirecek saldırılar planladığı da belirlendi.

Giriş Tarihi 22 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 22 Temmuz 2016, 18:22
PKK’dan FETÖ’cü teröristlere alçak teklif

İÇİNDEKİLER

FETÖ'cü teröristlerin darbe girişimine terör örgütü PKK'nın da destek verdiği belirlendi. İstihbarat birimleri; PKK'lı üst düzey isimlerin 15 Temmuz gecesi darbeci teröristlerin sınır ötesine kaçırılmasına yardım kararı aldıklarını, darbeye katılmayan askerlere de toplu saldırılar yapmayı planladığını tespit etti.

PKK adına üst düzey faaliyet gösteren teröristlerin 15 Temmuz gecesi aralarında gerçekleştirdikleri görüşmelerde; darbe girişimi sonrasında bölgedeki güvenlik güçlerinden ayrılmak isteyenlere, istedikleri bölgeye gitme garantisi verilerek örgüte teslim olmaları yönünde haber gönderilmesini kararlaştırdıkları belirlendi.

PKK'lı üst düzey teröristlerin darbe girişimi sırasında yaşanan kaosu daha da büyütmek ve darbecilere karşı milli birlik içinde hareket eden halk arasında nifak tohumları ekmek için en az 20-25 askerin şehit edileceği çok sayıda saldırı yapılması emrini verdiği de tespit edildi.

15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişiminin ardından medyada meclisi bombalayan pilotun bazı askerler ile birlikte terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD bölgesine kaçtığı haberleri yer almıştı.