Gezici dergi Leman'dan alçak kapak

FETÖ'nün başarısız darbe girişimine çanak tutanların arasına Gezici Leman Dergisi de katıldı. Darbeye karşı dik duruş gösteren halkı itibarsızlaştırmak için hazırlanan alçak kapakta şehitlerimizle adeta dalga geçildi.

Giriş Tarihi 20 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 20 Temmuz 2016, 12:06
Gezici dergi Leman’dan alçak kapak

İÇİNDEKİLER

8 ağaç için Türkiye'yi yangın yerine çeviren Gezi koalisyonu, 15 Temmuz darbesine sessiz kaldı. Bu koalisyona destek veren Leman Dergisi bu hafta alçakça bir kapak hazırlayarak darbecilere destek verdi. 15 Temmuz Fetullahçı darbeye karşı tarihi bir dik duruş sergileyen sivil direnişçileri itibarsızlaştırmaya çalışan Leman Dergisi'nin bu ihaneti sosyal medyada büyük tepki topladı. Avukatların suç duyurusu yağmuruna tuttuğu Leman Dergisi hakkında soruşturma başlatıldı.

15 Temmuz gecesi FETÖ'cü teröristler tarafından başlatılan darbe girişimini kapak yapan Leman dergisi, yaşananlarla dalga geçti. Leman dergisi 240 şehidi ve 2 bine yakın yaralıyı ise unuttu.

LEMAN'IN YAPTIĞI İLK SKANDAL DEĞİL
Bütün toplumsal olaylarda yayımladığı skandal karikatürler nedeniyle halktan büyük tepki çeken Leman dergisi , FETÖ'cü teröristlerin kanlı darbe girişiminden sonra da bu alışkanlığını sürdürdü.

ŞEHİTLERE BÜYÜK SAYGISIZLIK
Leman Dergisi, yayınladığı 1281'inci sayısının kapağından 240 kişinin şehit düştüğü ve binlerce vatandaşımızın yaralandığı FETÖ'cü darbe girişiminin tiyatro olduğunu ima ederek şehitlere, ve halka büyük saygısızlık yaptı.

FETÖ'NÜN DARBECİ TERÖRİSTLERİNİ MEHMETÇİK DİYE VERDİ
Kapakta yer alan karikatürde FETÖ'cü darbeci askerler ile vatandaşın karşı karşıya gelmiş olması bir kumara benzetildi. FETÖ'nün üniformalı askerleri de 'Mehmetçik' olarak yer aldı. Ayrıca sokaklara dökülen her görüşten milyonlar, 'yüzde 50' tanımlamasıyla anıldı.

ALÇAK KAPAĞA SOSYAL MEDYADAN BÜYÜK TEPKİ
Sosyal medya üzerinden yayınlanan skandal kapak kısa sürede binlerce kullanıcı tarafından büyük tepki gördü.

LEMAN DERGİSİ'NİN BU ALÇAKLIĞINA SOSYAL MEDYADAN GELEN TEPKİLERDEN BAZILARI;