CHP'li vekillere sert tepki

Şanlıurfa'da, tarımsal sulamada yaşanan enerji sorununu araştırmak için kente gelen 8 CHP milletvekili sosyal medya üzerinden canlı yayın yaparken vatandaşın tepkisiyle karşılaştı. CHP heyeti pazartesi günü otogarda çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Hasan Hüseyin Çalışkan'ın ailesine taziye ziyareti sırasında propaganda yaptıkları gerekçesiyle vatandaşlar tarafından tepki görünce kaçmak zorunda kaldı.

Giriş Tarihi 13 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 13 Temmuz 2016, 22:02
CHP’li vekillere sert tepki

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevlendirilen CHP Balıkesir milletvekilleri Namık Havutçu ve Mehmet Tüm, İstanbul milletvekilleri Mahmut Tanal ve Dursun Çiçek, Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Şanlıurfaya geldi. CHPli heyet ilk olarak, çiftçi ve sulama birliği başkanlarının sorunlarını görüşmek için Tatar Höyük Sulama Birliğinde toplandı. Burada çiftçilerle bir araya gelen heyet, bölgede yaşanan elektrik kesintilerinin üreticiye yansımasını sordu.

CHP'LİLERE PROPAGANDA TEPKİSİ
CHP heyeti daha sonra geçen pazartesi günü otogarda çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Hasan Hüseyin Çalışkan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Şehit polis memuru Çalışkan'ın taziyesinin ardından CHP heyeti, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine geçti. Hastane bahçesinde hasta yakınlarıyla görüşen heyette yer alan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal paylaşım sitesi Periscope üzerinden canlı yayın yaptı. Halılar üzerinde oturan hasta yakınlarının görüntüsünü çekip sorunlarını canlı yayında aktarmaya çalışan Tanal, sık sık Başbakan Binali Yıldırım, hastane koşullarının iyi olduğunu anlattığını belirterek, "Gelip buradaki panayırı görsün" dedi.
Hastane bahçesinde canlı yayın yaptığı sırada CHPli Tanalın konuşmasını kesen bir hasta yakını, "Bizim devletimizden hiçbir şikayetimiz yoktur. Biz hükümetimizden, devletimizden razıyız. Eskiden ölülerimiz rehin tutuluyordu" diye çıkıştı. Bunun üzerine kamera açısını değiştirerek uzaklaşan Tanal'ın arkasından bağıran diğer vatandaşlar da "Kaçmayın" dedi.



"BİZİ BAŞKA ÜLKELERE SATMAYIN"
CHP'li heyetin hastanedeki bu açıklamalarına tepki gösteren vatandaşlar "Propaganda yapmayın" diyerek heyetin hastaneyi terk etmesini istedi. Heyet ile vatandaşlar arasında yaşanan tartışmayı yatıştırmak isteyen CHP İl Başkanı Aziz Aydınlık'ın "Ülkemizi soymuşlar" demesi tartışmayı daha da alevlendirdi. Bu söze tepki gösteren bir hasta yakını, "Ülkemizin başında büyük belalar var. Kardeş olun, bizi başka ülkeye satmayın" diyerek tepki gösterdi. "Millet dışarıda perişan" diyen heyete "Benim hastam içeride ve ben perişan değilim" diye tepki gösteren vatandaşa heyetteki bir CHP'li akıllı ol diye çıkıştı. Bir başka yerdeki tartışmada ise heyette bulunan bir CHP'li ise kendilerine tepki gösteren hasta yakınına, "Bizi mi kovuyorsunuz. Bizi kovamazsınız, defol" dedi.

"BUNLAR VATAN HAİNİ"
Hastane bahçesinde bekleyen bir hasta yakını, CHP'li heyetin vatanı bölmeye geldiğini iddia ederek tepki gösterdi. "İnsan olsalardı Şanlıurfa'dan oy alırlardı" diyen hasta yakını, "Şanlıurfa'dan bir oy alabildiler mi. Şanlıurfa'dan oy aldılar mı, söylesinler. CHP'nin bir milletvekili var mı kaç senedir Şanlıurfa'da. Şimdiye kadar tek başına iktidar olmuş mudur. Olmamıştır, olamaz da çünkü bunlar vatan haini. Ülkeyi satan adamlar, vatan hainleri bunlar. Tek başına 1950 yılına kadar iktidar olmuştur ve milleti ezmiştir. Camileri kapatmıştır" diyerek sözünü bölmeye çalışan bir CHP'liye konuşma diye bağırdı.

CHP'Lİ VEKİLLERE YUMURTALI PROTESTO
Şanlıurfa'da temaslarını sürdüren CHP Balıkesir milletvekilleri Namık Havutçu ve Mehmet Tüm, İstanbul milletvekilleri Mahmut Tanal ve Dursun Çiçek, Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, kentin simgesi Balıklıgöl'ü gezdi. CHP'li heyet burada balıklara yem atıp, dilek tutuktan sonra Hasan Paşa Camisi'ne doğru giderken 20 kişilik grup, yumurtalı protestoda bulundu. Durumu fark eden polis, birkaç yumurta atan gruba müdahalede bulunarak, ellerindeki diğer yumurtalara el koydu. Polis, protestocu grubu önce çembere aldı, ardından da alandan uzaklaştırdı. Gerginlik üzerine CHP heyeti de araçlarına binerek alandan ayrıldı. Heyette bulunan CHP Istanbul Milletvekili Mahmut Tanal, "Şanlıurfa'da bazı belediyenin yolsuzluklarını ortaya çıkardım. Bu nedenle, bu adamlar para ile tutuldu. Bu saldırı gerçekleşti" diye konuştu.