Aydın Doğan hakim karşısında

Petrol Ofisi'nde (POAŞ) akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı iddiasıyla, aralarında Aydın Doğan'ın da bulunduğu 47 kişi hakim karşısına çıktı.

Giriş Tarihi 13 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 13 Temmuz 2016, 15:04
Aydın Doğan hakim karşısında

İÇİNDEKİLER

Petrol Ofisi'nde (POAŞ) örgütlü şekilde akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı iddiasına ilişkin aralarında Aydın Doğan ile Ersin Özince'nin de bulunduğu 47 tutuksuz sanığın yargılanmasına başlandı.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Doğan ve Özince'nin de aralarında bulunduğu bazı sanıklar ve avukatları katıldı.

Duruşmada kimlik tespiti yapılmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Adem Meral'in hazırladığı 85 sayfalık iddianame özetlenerek okundu.

Duruşmada sanık avukatlarının talepleri alınıyor.

DOĞAN HAKKINDA 24,5 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ
Petrol Ofisi'nde 2001-2008 yılları arasında örgütlü bir şekilde akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı iddiasına ilişkin hazırlanan iddianamede, POAŞ'ın 2000'den sonra Ukrayna ve Rusya gibi AB üyesi olmayan ülkelerden akaryakıt aldığı, eksik ithalat vergisi ödemek üzere merkezi Bahamalar'da olan fakat İngiltere'de faaliyet gösteren Point isimli bir şirket kurduğu, akaryakıtı bu şirket üzerinden almak suretiyle AB ülkelerinden alınan mamullerdeki vergi muafiyetinden yararlanıldığı, böylece vergi kaybına yol açıldığı öne sürüldü.

İddianamede, aralarında iş adamı Aydın Doğan, Ersin Özince, Hanzade Doğan Boyner ve İmre Barmanbek'in de bulunduğu 47 şüphelinin ''Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet'', ''resmi belgede sahtecilik'', ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve örgüte üye olmak'' suçlarından hapis cezasına çarptırılmaları istendi.

Doğan ve Özince hakkında ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'', "Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet'' ve "resmi belgede sahtecilik'' suçlarından 8,5 yıldan 24,5 yıla kadar ayrı ayrı hapis cezası istenen iddianamede, Hanzade Vasfiye Doğan Boyner'in de aralarında bulunduğu 45 şüpheli hakkında ise ''örgüte üye olmak'', "Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet'' ve "resmi belgede sahtecilik'' suçlarından 7,5 yıldan 21,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.