"HDP, Bahoz Erdal'ın da cenazesine gidecek mi?"

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, bölücü terör örgütü PKK'nın sözde önde gelen isimlerinden Suriyeli 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin'in öldürülmesiyle ilgili açıklamalara değinerek "Terörü adeta destekler konumdaki HDP, Bahoz Erdal'ın da cenazesine, taziyesine gidecek mi?" diye sordu.

Giriş Tarihi 11 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 11 Temmuz 2016, 18:28
HDP, Bahoz Erdal’ın da cenazesine gidecek mi?

İÇİNDEKİLER

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili avukat Bülent Turan, Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi Külcüler, Pınarbaşı, Evciler köylerinde köylüler ile bir araya geldi. Köy ziyaretlerini aksatmadan sürdürdüklerini belirten Bülent Turan, sorunları bizzat orada yaşayanlardan dinleyerek çözüm için çalıştıklarını dile getirdi. Köy meydanında yaptığı konuşmada terörle mücadelede gelinen süreci de değerlendiren Bülent Turan, benzeri çok sık görülmemiş bir koordinasyonla güvenlik güçleri, istihbarat teşkilatı, korucular, asker, polis ve milletin desteğiyle ayrıca siyasi iradenin kararlılığıyla terörle mücadelenin yürütüldüğünü vurguladı.

Çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten ve terör örgütü PKK'nın sözde yöneticilerinden Bahoz Erdal'ın öldürülmesiyle ilgili açıklamalara değinen Bülent Turan, "PKK için çember daralmıştır. PKK'nın sözde üst düzey yöneticisinin öldürülmesi terörle mücadelede farklı bir boyuta geçildiğini gösteriyor. Çember daha da daralacak. HDP teröre karşı tavır koyamıyor. Teröristlerin cenazesine, taziyesine gidenler Bahoz Erdal konusunda nasıl bir duruş sergileyecekler hep beraber göreceğiz. Terörü adeta destekler konumdaki HDP, Erdal'ın da cenazesine, taziyesine gidecek mi" dedi. Turan, konuşmasının ardından bir araya geldiği köylülerin sıkıntılarını dinledi.