Eski HDP'liden milyonluk vurgun

HDP'li eski belediye başkan yardımcısı Gülbahar Örmek, kadınları maddi özgürlüğüne kavuşturma palavrasıyla kandırıp dernek kurdu.Topladığı 2 milyon TL ile kayıplara karışan Örmek, onlarca aileyi de perişan etti.

Giriş Tarihi 08 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 08 Temmuz 2016, 09:22
Eski HDP’liden milyonluk vurgun

İÇİNDEKİLER

Doğu ve Güneydoğu'da halkın ev ve iş yerlerini yakıp yıkan terör örgütü PKK'nın hamisi HDP ve kardeş partilerinin vatandaşları milyonlarca lira dolandırdığı ortaya çıktı. 2 sene önce adını Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) olarak değiştiren BDP'den 2009'da Sur Belediye Meclisi üyeliğine seçilen Gülbahar Örmek, kısa sürede belediye başkan yardımcısı oldu. Belediyede görevliyken halkı dolandırmak için altyapı çalışmalarına başlayan Örmek, 2014'te el emeği göz nuru ürünlerle aile bütçesine katkı sunmak isteyen yüzlerce kadını Alternatif Üretim ve İstihdam Derneği çatısında altında topladı. Türkiye genelinde ev hanımlarınca üretin ürünler, Örmek aracılığıyla bir süre hem internet sitelerine hem de iş yerlerine satıldı.

KAR PAYI YALANI
Başlangıçta aldığı ürünlerin karşılığında kadınlara bir miktar ödeme yapan Gülbahar Örmek, daha sonra "Yüksek kar payı" ödeyeceğini belirterek, vatandaşlardan para toplamaya başladı. Birkaç ayda Örmek'in hesaplarında biriken miktarın 2 milyon lirayı bulduğu ifade ediliyor. Para verdikten sonra kendilerine hiçbir ödeme yapılmayan vatandaşların savcılığa yaptığı şikâyetle gerçek ortaya çıktı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Örmek hakkında "dolandırıcılık" suçundan soruşturma başlattı.

15 MART'TA KAPANDI
Savcılığın talimatıyla polis ekiplerince dernek binasına operasyon düzenlendi, bilgisayar ve evraklara el konuldu. Yapılan araştırmada derneğin sessiz sedasız 15 Mart'ta genel kurul kararı ile feshedildiği ortaya çıktı. BDP'li Gülbahar Örmek'e para kaptıranlar arasında bürokratların ve bazı iş adamlarının da olduğu öğrenildi. Örmek'in BDP kimliğini kullanarak belediye encümenlerinden dahi para topladığı belirlendi. Örmek'in yaklaşık 3 ay önce topladığı paralarla kaçtığı belirtiliyor.

ÇOCUKLARIMIN GELECEĞİ GİTTİ
Mağdurlardan Mehmet Ali Ok, Örmek'i daha önce tanıdığı için kendisine güvendiğini ancak dolandırıldığını söyledi. Örmek'in derneği kurduktan sonra evine gelerek bazı vaatlerde bulunduğunu ifade eden Ok, "Alternatif Üretim ve İstihdam Derneği'ni kurduklarını, dernek çatısı altında üretilen ürünleri satarak ticaret yapıldığını anlattı. Bize elde edilen gelirden 'kar payı' vereceğini söyledi. 'Param evde kalacağına genç girişimcidir, destek olalım' diye düşündüm. Yıllardır çocuklarımın eğitimi için dişimden tırnağımdan artırdığım, arazimin satışından elde ettiğim param vardı, onu kendisine verdim, ancak geri alamadık" dedi.

SENET VERİP KAÇTI
Parayı geri isteyince Örmek'in senet vererek ortadan kaybolduğunu ve 3 aydır telefonlarına ulaşamadığını ifade eden Ok, senedin karşılıksız çıktığını belirtti. İnsanlara güveninin sarsıldığını kaydeden Ok, icra takibi başlattığını dile getirdi. Ok, kendisi gibi birçok kişinin mağdur edildiğini, bazılarının suç duyurusunda bulunduğunu, bazılarının ise icra takibi başlattığını sözlerine ekledi.

Kaynak:Star