FETÖ öğretmenleri bazı öğrencilerin notlarını yükseltmiş

Kırklareli'nde bir özel okulda FETÖ'ye bağlı öğretmenlerin iyi okullar kazanmaları için bazı öğrencilerin notlarını yükselttiği ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 06 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 06 Temmuz 2016, 13:29
FETÖ öğretmenleri bazı öğrencilerin notlarını yükseltmiş

İÇİNDEKİLER

Kırklareli'nde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan okul müdürü ve öğretmenlerin, daha iyi okul kazanmaları için 32 öğrencinin notlarını yükselttiği, bazı öğrencilere ise sınavlarda eksik puan verdikleri öne sürüldü. Soruşturmaya göre, Gülen'in 'altın nesil' projesi kapsamında örgüte bağlı bir neslin yetiştirilerek devletin makam ve mevkilerine birer birer yerleştirilmelerinin amaçlandığı öne sürüldü.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, geçen Haziran ayında Lüleburgaz İlçesi'ndeki bir özel okulun müdürü ile öğretmenlerinin de aralarında bulunduğu 5 kişiyi FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına aldı. Emniyetteki ifadelerinin ardından özel okulun müdürü M.Ş., öğretmenler V.T., K.C. İ.İ. ve F.Y., 'örgüt üyeliği ve evrakta sahtecilik' iddiasıyla sevk edildikleri mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

OKUL MÜDÜRÜ GÖZ YUMDU
Operasyonun Milli Eğitim Müfettişlerince yapılan incelemenin ardından yapıldığı anlaşırken, öğretmenlerin FETÖ/PDY kurucusu Fethullah Gülen'in 'altın nesil' talimatı kapsamında öğrencilerin notlarını yükselterek Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi gibi okullara rahat girmesini sağlamaya çalıştıkları iddia edildi. Şüphelilerden öğretmenler K.C., İ.İ., F.Y. ve V.T.'nin Fen Bilimleri, Türkçe, İngilizce ve Matematik dersi yazılı sınav sonuçlarında öğrencilere fazla puan verdikleri, bazının ise notlarını düşürdükleri belirlendi. Okul Müdürü M.Ş. hakkında ise öğretmenlerin not yükseltmelerine göz yumduğu iddiası yer aldı.

Savcılık dosyasına giren iddialara göre öğretmenler, FETÖ/PDY örgütünün kurucusu olan Fethullah Gülen'in 'altın nesil' projesi kapsamında notları yükselterek örgüte bağlı nesil yetiştirmek istedi. Bu neslin, eğitim hayatının ardından devlet kademelerinde görev almalarının sağlanacağı öne sürüldü.