Vicdanıyla tek başına!

6 kız öğrenciye tacizden 102 yıl hapsi istenen, 1.5 yıl yattıktan sonra serbest bırakılan ancak önceki gün yeniden tutuklanan emekli öğretmen Adil Ş.’yi ölüm korkusu sardı. Tek kişilik hücreye sığındı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Temmuz 2016 Güncelleme 01 Temmuz 2016, 00:00
Vicdanıyla tek başına!

İÇİNDEKİLER

Çocuk tacizcisi emekli öğretmen, sonunun Özgecan'ın katili Suphi Altındöken gibi olmasından korktu; tek kişilik hücreye sığındı. Altındöken gibi cezaevinde öldürüleceği endişesi taşıyan Adil Ş., vicdanıyla tek başına kaldı. İzmir'in Menderes ilçesinde 2 yıl önce, yaşları 6-11 arasında değişen 6 kız öğrencisine 'porno film izlettiği' ve 'cinsel istismarda bulunduğu' iddiasıyla 102 yıl hapis istemiyle tutuksuz yargılandığı davada, 3 gün önce tutuklanan emekli öğretmen müdür Adil Ş., can güvenliği gerekçesiyle tek başına hücreye alındı.

'CAN GÜVENLİĞİ YOK'
İlk olarak daha önce 11 ay yattığı Buca Kapalı Cezaevi'ne götürülen Adil Ş., can güvenliği olmadığı gerekçesiyle, Menemen T Tipi Cezaevi'ne nakledildi. Adil Ş., burada tek başına hücreye konuldu. Adil Ş.'nin avukatı Atilla Ertekin şöyle konuştu: "Müvekkilimin Buca Cezaevi'nde aynı koğuşta kaldığı kişiler ile iyi diyalogları oldu. Tekrardan aynı cezaevine götürüldü. Ama burada kahraman olmayı isteyen çok kişi çıkabilir. Özgecan'ın katillerine yapılan gibi. Can güvenliği olmadığı için başka bir cezaevinde hücreye konuldu. Tutukluluğa itiraz ettim. Üst mahkeme kararını verecek. Müvekkilim kamuoyu baskısı yüzünden tutuklandı. Bu baskıları yaptıranlar hakkında 'suç duyurusunda bulunacağım."

MAHKEME KARARI BEKLENİYOR
22 yıldır okul müdürü olarak görev yapan evli ve 2 çocuk babası Adil Ş.'nin 6 kız öğrenciyi tacizi ettiğini, aynı okulun öğretmenlerinden Saadet Özcan ortaya çıkardı. Tutuklama sonrasında mutlu olduğunu söyleyen Özcan, mahkemenin vereceği son kararı merakla beklediklerini belirterek, "Umarım tahliye edilmez. Çünkü öğrencilerim kendilerini güvende hissetmiyor" dedi.