En baba hasret

Haluk Özmen’in eski eşi, kızları Rüzgar’ı tatil bahanesiyle Türkiye’ye kaçırdı. Tam 11 yıl boyunca sahte kimlikle sakladı. Evladını her yerde arayan baba, film gibi bir mücadelenin sonunda evladıyla kucaklaştı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Haziran 2016 Güncelleme 28 Haziran 2016, 00:00
En baba hasret

İÇİNDEKİLER

Haluk Özmen, 16 yıl önce Avustralya'da tanıştığı Ferihan Tanrıkul ile evlendi. Çift, bir yıl sonra kızları Rüzgar'ı kucağına aldı. Ancak mutlulukları fazla uzun sürmedi. Şiddetli geçimsizlikten dolayı boşanma kararı aldılar. Mahkeme Rüzgar'ın velayetini baba Haluk Özmen'e verdi. Ancak anne Ferihan Tanrıkul, kızıyla birlikte 2 ay tatil yapmak için mahkemeden izin aldı. Türkiye'ye gelen kadın kendisine verilen sürenin sonunda Avustralya'ya geri dönmedi. Haluk Özmen tüm uğraşlarına rağmen ne eski eşine ne de kızına ulaşabildi. Kızını bulmak için Türkiye ve Avustralya'da çalmadık kapı bırakmayan baba, sonuç alamadı. Evlat hasretiyle yanan Özmen bir sonuç alamayınca Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitti. AİHM'e yapılan başvuru sonrasında Türkiye ceza aldı. Özmen, son olarak yaşadıklarını bir yazıyla Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) gönderince savcılık olaya el koydu.

ANKARA'DA BULUNDULAR
Bir haftalık bir çalışma sonrasında, anne kızın izi Ankara'da bulundu. Ferihan Tanrıkul'un kızı Rüzgar'ı 11 yıl boyunca sahte kimlikle sakladığı, okula dahi Melek Taşbaş adıyla kaydettirdiği ortaya çıktı. Annenin çocuk kaçırma ve sahte kimlik düzenleme suçlarından yargılanacağı öğrenildi. Mutluluğu gözlerinden okunan Haluk Özmen'in kızıyla kavuşma anı herkesi duygulandırdı.

Murat ALHAN-Rıdvan UZUN