Eşsiz veda

Midyat Ay-Yıldızlı bayrağa sarıldı. Hainlere lanet yağdırdı. Kahramanlarını uğurladı. Şehit polis Şerife Özden Kalmış, karnındaki bebeğiyle vatan toprağına bırakıldı. Acılı eş Hüseyin Kalmış ise biricik aşkının yastığını elinden bırakmadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Haziran 2016 Güncelleme 10 Haziran 2016, 00:00
Eşsiz veda

İÇİNDEKİLER

Türkiye dün yine karalar bağladı... Şehitlerini son yolculuğuna uğurladı. Mardin Midyat'ta emniyet müdürlüğüne yönelik kalleş saldırıda şehit olan polis memurları Nefize Özsoy, Şerife Özden Kalmış ile hayatını kaybeden Fahrettin Ekinci, Hayriye ve Bekir Sayan için Hükümet Konağı önünde bir tören yapıldı. Ellerine Türk bayrakları alan Midyatlılar, tören alanına aktı. PKK'lı hainlere lanet yağdıran vatandaşlar, "Sizin vatan dediğiniz dağda başlayıp çöplükte biter, bizim vatan bildiğimiz yürekte başlayıp şehadetle biter. HDP'liler Kürtler'i temsil etmiyor" diye haykırdı. Törenin ardından şehitlerin naaşları son yolculuklarına verilmek üzere memleketlerine uğurlandı. Polis Hüseyin Kalmış, karnındaki 6 aylık bebeği ile şehit olan biricik eşinin Ay-Yıldızlı naaşının başından hiç ayrılmadı. Acısını yüreğine basıp eşinin naaşıyla birlikte Kastamonu'ya ulaştı.

'KORUYAMADIM BABACIĞIM'
Araç İlçesi'nde yapılan cenaze töreninde gözyaşları ağıtlara karıştı. Kayınpederi İbrahim Sütçü'ye sarılan Hüseyin Kalmış, "Koruyamadım babacığım" diye ağladı. Cenaze namazını ise şehit polis kayınpederi Selahattin Kalmış kıldırdı. Şehit Şerife Kalmış, henüz hiç doğmamış yavrusuyla birlikte annesinin yanında son yolculuğuna uğurlandı. Acının diğer durağı Edirne semalarıydı. Kalleş saldırıda şehit olan polis memuru Nefize Özsoy (32), memleketinde gözyaşları içinde karşılandı. Şehidin 4 yaşındaki kızı Eylül Elif, annesinin acı haberini psikologlar eşliğinde dün aldı. Şehit Özsoy'un bugün son yolculuğuna uğurlanacağı açıklandı. Saldırıda ağır yaralanan polis memuru Ökkeş Özdemir ise dün hastanede şehit oldu. Acılı eş Ayşenur Özdemir 8 aylık oğlu Alptuğ'a sarılıp hainlere lanet yağdırdı. "Allah belanızı versin" diye haykırdı. Bekir Sayan, eşi Hayriye Sayan ile Fahrettin Ekinci de Midyat'ta toprağa verildi.


MİROĞLU'NUN ÇİFTE ACISI
Şehit Nefize Özsoy ile Şerife Özden Kalmış herkesi ağlattı. Acı haberi alan Midyatlı AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ise bu acıyı daha derinden yaşadı. Çünkü Şehit Özsoy ile Kalmış, Miroğlu'nun eşi Canan Miroğlu'nun Midyat gezileri sırasında yakın korumalığını yapmıştı. Dün törene katılan Miroğlu, "İkisi de kızım gibiydi. Şerife kızımız bir can taşıyordu. Bebeğiyle birlikte şehit oldu. Eşim yaşadığı derin üzüntü nedeniyle cenazeye gelemedi" dedi.