Sisi'nin kanalını FETÖ'cülere açtılar

Mısır'da seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'yi deviren darbeci Abdülfettah Sisi'nin yakın dostu Ebu Ayneyn'in sahibi olduğu El Beled Televizyonu, Fetullah Gülen örgütünün hizmetine sunuldu. Kayyum atanana kadar Cihan Haber Ajansı'nın Kahire Temsilciliğini yapan Turgut Karamehmetoğlu çıktığı kanalda Erdoğan'a hakaretler etti. Programda, Sisi'nin önümüzdeki günlerde Fetullah Gülen örgütünün kilit isimlerini Mısır'da ağırlayacağı da duyuruldu.

Giriş Tarihi 03 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 03 Haziran 2016, 02:03
Sisi’nin kanalını FETÖ’cülere açtılar

İÇİNDEKİLER

Sisi'ye aşırı desteğiyle tanınan Mısırlı gazeteci Ahmed Mousa'nın programına konuk olan Cihan'ın temsilcisi Karamehmetoğlu, 17-25 Aralık darbe girişimi sırasında Fetullahçı Terör Örgütü'nce üretilen yalanları Sisi'nin kanalında yeniden dile getirdi. Program boyunca Mısırlı gazeteciyle beraber Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sözlü hakaretlerde bulunan Mehmetoğlu, Prof. Dr. Hayrettin Karaman'a yönelik de akıl almaz ithamlarda bulundu. Karaman'ı rüşvete fetva vermekle itham edecek kadar ileri giden Mehmetoğlu, terörist olarak tanımladığı Müslüman Kardeşler teşkilatının Türkiye'den yardım aldığını da iddia etti.


SİSİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE FETULLAHÇILARI AĞIRLAYACAK
Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Sisi'nin yakın zamanda Fetullah Gülen örgütünün kilit isimlerini Mısır'da ağırlayacağı da bu programda açıklandı.

FETÖ DARBEYE DESTEK VERMİŞTİ
Dış ülkelerin istihbaratları ile yakın ilişkileri olan ve malum bazı ülkelerden gelen talimatlarla hareket eden FETÖ, Mısır darbesinde de emir aldığı karanlık odakları üzmeyerek binlerce masum insanın katledildiği ve hapislere tıkıldığı darbeyi haklı gösterme çabası içine girmişti.

FETÖ militanları, Mısır'da ilk defa seçimle işbaşına gelen Mursi yönetimini kanlı bir darbeyle deviren dikdatör Sisi'ye sosyal medya ve gazeteleri üzerinden methiyeler dizmiş bu kanlı darbeye açıkca destek vermişti.

O dönemde Fethullah Gülen, Sisi'yi telefonla arayarak hayırlı olsun deyip tebrik etmişti.