Vatandaş ihbar etti elebaşıları öldürüldü

İdil’e sızmaya çalışan PKK’lıları Şırnaklı ihbar etti. Bölgeye giden güvenlik güçleriyle çatışan teröristler ise ağır darbe yedi. Sözde İdil ilçe sorumlusu “Nurhak” kod adlı Kamil Malgaz öldürüldü

Giriş Tarihi 02 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 02 Haziran 2016, 20:27
Vatandaş ihbar etti elebaşıları öldürüldü

İÇİNDEKİLER

İdil'de hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması amacıyla düzenlenen operasyonlarla ilçe temizlendi. Ancak örgütün barınma yerlerinden olan Cehennem Deresi'nin İdil'e yakın olmasından dolayı güvenlik güçleri, bölgeyi sıkı denetim altına aldı. Vatandaşlar önceki gece Cehennem Deresi'nden bir grup PKK'lı grubun Kuyulu köyüne geldiği yönünde ihbarda bulundu. Bunun üzerine Jandarma ve Polis Özel Harekât timlerinin düzenlediği operasyonda 2 terörist öldürüldü. Çatışma sırasında 1 asker ve 1 polis ise yaralandı. Öldürülen PKK'lı teröristlerin sözde İdil ilçe sorumlusu "Nurhak" kod adlı Kamil Malgaz ile "Hasan" kod adlı Fuat Kasbaş olduğu tespit edildi. Bölgede operasyon devam ederken, çok sayıda teröristin Cehennem Deresi'ne kaçtığı belirtildi. Teröristlere yönelik operasyonların dünkü bölümünde Şırnak'ta da 5 terörist öldürüldü, 2 terörist de teslim oldu. Hakkâri Çukurca'da da 2 teröristin teslim olduğu bildirildi. Nusaybin'deki operasyonlarda antitank roketi ele geçirildi. 2 bin 100 metre menzilli ABD-İsveç ortak üretimi roket, zırh delici özelliğiyle biliniyor.

KAMPLARI VURULDU
Diyarbakır'dan havalanan savaş uçakları, Hakkâri'nin Çukurca ilçesi karşısında yer alan ve Türkiye sınırına 20 kilometre mesafedeki Metina kampını vurdu.

TUNCELİ'DE BOMBALI SALDIRI
Tunceli'nin Pülümür ilçesinde dün gündüz saatlerinde PKK'lı teröristlerce Jandarma Komando Asayiş Bölük Komutanlığı'na taciz ateşi açıldı. Bir uzman çavuşun yaralandığı saldırının ardından bölgede operasyon başlatıldı. Akşam saatlerinde ise operasyona katılan askerlere yönelik bombalı saldırı gerçekleştirildi. Yola döşenen bomba askerlerin geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatıldı. Patlamada yaralanan askerler olduğu öğrenildi.