Cumhuriyet'ten bir yalan daha!

FETÖ’nün emri altına giren Cumhuriyet Gazetesi ve diğer tetikçi siteler şimdi de Devlet Tiyatroları’nı hedef aldı.

Giriş Tarihi 01 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 01 Haziran 2016, 19:40
Cumhuriyet’ten bir yalan daha!

İÇİNDEKİLER

Söz konusu tetikçi siteler Devlet Tiyatroları Genel Müdür Vekili Nejat Birecik ile İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürü Vekili Zafer Kayaokay'ın UNESCO Uluslararası Tiyatro Enstitüsü (ITI) tarafından Hırvatistan'daki Tiyatro Festivali'ne davet edildiğini, masrafların UNESCO tarafından karşılanmasına rağmen Birecik ve Kayaokay'ın festivale katılmak yerine şehirde gezdiğini iddia etti. Ancak gerçeğin öyle olmadığı ortaya çıktı. Devlet Tiyatroları'na yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, UNESCO'nun ismini kullanarak yalan haberlerin temelini sağlamlaştırmaya çalışan şer çetesinin bu iddiasının kasıtlı olarak Eski Devlet Tiyatroları Edebi Kurul Başkanı ve Uluslararası Tiyatro Enstitüsü'nün Türkiye sorumlusu Refik Erduran tarafından tezgahlandı.

KİRLİ TEZGAHIN ORGANİZATÖRÜ REFİK ERDURAN!
Erduran, Osmanlı aleyhindeki bir tiyatro oyununu ve başörtülü bir hayat kadınını anlatan bir başka oyununu Devlet Tiyatroları'nda sergilemek istedi. Erduran'ın toplumun ahlakına aykırı bu oyunları onaylamayan Devlet Tiyatroları Genel Müdür Vekili Nejat Birecik hakkında bu kirli tezgahı hazırladığı iddia edildi.

ERDURAN'IN MİDE BULANDIRAN EVLİLİK HAYATI!
Devlet Tiyatrolarında istediği gibi at oynatamayan Erduran, intikam için FETÖ'nün tetikçi medyası üzerinden Nejat Birecik'e alçakca saldırıya geçti. Erduran bir dönem mide bulandıran evlilik hayatıyla gündeme gelmişti.. Erduran eşinden boşanıp üvey kızıyla evlenmişti. Eski eşi kayınvalidesi olan Erduran'ın üvey kızı da eşi oldu. Bu evlilikten 3 çocuğu olan Erduran'ın üvey kızıyla olan ahlaksız evliliğinin iptali için mahkemeye başvurulmuştu.

İŞTE FETÖ TETİKÇİLERİNİN YALANININ BELGESİ
Ayrıca yalan haberlerde yer alan bilgilerin aksine Birecik ve Kayaokay'ın uçak biletlerinin bakanlık tarafından karşılandığı belirtildi. Sadece otel masraflarını karşılayan Uluslararası Tiyatro Enstitüsü'nün Türkiye'den giden heyetle ilgilenmediği, heyetin de bu durum sonrası büyükelçiliğe gidip hem Balkanlar'daki tiyatro projeleri üzerine bilgi verdiği hem de kendilerine festival sorumluları ile iletişim kurmak için yardımcı olmalarını istediği öğrenildi.



2015'te gerçekleşen bu durumun bir sene sonra pişirilerek yeniden medyaya sunulduğu ortadayken söz konusu yalanlarla hedef alınan Nejat Birecik'in festivale katıldığını belgeleyen fotoğraflar da ortaya çıktı.