Tek yol devlet

Askerimiz, polisimiz omuz omuza verdi. Hainleri bitirdi. Kaçacak delik bulamayan PKK’lılar ise devlete sığınmak için sıraya girdi. Mardin Nusaybin’de dün de 10’u kadın 42 terörist, güvenlik güçlerine teslim olmak için arka arkaya dizildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mayıs 2016 Güncelleme 27 Mayıs 2016, 02:21
Tek yol devlet

İÇİNDEKİLER

Kan lobisinin oyunu bitti. Güvenlik güçlerimiz terör örgütü PKK ile işbirlikçilerinin planlarını temizledi. Doğu ve Güneydoğu'daki hain planlar engellendi. Mardin Nusaybin'de de 14 Mart'tan itibaren operasyonlar düzenlendi. Jandarma Özel Harekat ile Polis Özel Harekat, birlikte hareket gidip PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirdi. İyice köşeye sıkışan teröristler ise teslim olmayı seçti. Önceki gün 25 terörist güvenlik güçlerine teslim olmaya karar verdi. Onlardan birinin ailesine pişmanlık dolu mektup bırakan Zehra Kaya olduğu öğrenildi. Güvenlik güçleri dün de "Atmaca-1" operasyonunu devam ettirdi. Bu sırada güvenlik birimleri teröristlere "Teslim olun" diye seslendi. Fırat ve Yenişehir Mahalleleri'ndeki operasyonlar ise PKK'yı tam anlamıyla bitirdi.

'ÇEKİLDİĞİNİ DUYURSA DA'
10'u kadın 42 PKK'lı "Teslim ol" çağrılarına kulak verdi. Beyaz bez alıp devlete sığınmak için sıraya girdi. Teslim olan teröristlerin arasında yaralılar olduğu da öğrenildi. Mehmetçik gruplar halinde teslim olan teröristleri spor salonunda toplayarak su, meyve suyu ve sandviç verdi. Sağlık kontrolünden geçirilen teröristler, ardından emniyet müdürlüğüne nakledildi. Öte yandan halk desteği bulamadığı için şehirlerde tutunamayan terör örgütü PKK, Nusaybin'den çekildiğini söyledi. Bu açıklamanın ardından askerden jet yanıt geldi. Açıklamada "26 Mayıs 2016'da örgüt, her ne kadar bölgedeki tüm güçlerini çektiğini duyursa da operasyonlarla temizlenen bölgelerin dışında, örgütün döşedikleri el yapımı patlayıcılar aynen durmaktadır. Bunların temizlenmesi ve tekrar sivil halkın güvenle yaşayabileceği bir ortamın sağlanması için bölgedeki operasyonların devam etmesi gerekmektedir" denildi.

ÖNDEKİ İKİ KİŞİ HARİÇ DİĞERLERİ YERE YATSIN
Güvenlik güçleri teröristlerin teslim olması sırasında "Öndeki iki kişi hariç, yaralının yanındaki iki kişi hariç diğerleri yere yatsın, yüzü koyun. Kafanı kaldırma" diye anons yaptı. Bu şekilde gözaltına alınan teröristler, sağlık kontrolü için Nusaybin Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

KÖPEK GİBİ PİŞMANIM
PKK'lı teröristler Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne sığınmak için sıraya girdi. İtirafları ise PKK'nın bittiğini bir kez daha gözler önüne serdi. İşte teröristlerin itirafları:
Bizleri özyönetim yalanı ile kandırdılar. Ancak bizi yarı yolda bıraktılar, 'Ne haliniz varsa görün' dediler. Biz de Türkiye Cumhuriyeti'ne sığındık. Annemi, babamı dinleseydim ben bu halde olmazdım.
Köpek gibi pişmanım. Bölgedeki gençler ailelerinin yanında kalsınlar. Bu şerefsizlerin yanlarına hiç yanaşmasınlar.
Hayatımda hiçbir şeyden bu kadar pişman olmadım. Çok hata etmişim.
Bize acımadılar. Hepimizi ölüme terk ettiler. Tek sığınacağımız kişi devlettir. Gençlere sesleniyorum. Bu PKK yanlıştır.
Buradan gençlere sesleniyorum, bir daha böyle bir hata yapmayın. Ben bu hataya girdim, siz de o hataya karışmayın. Ne olursa olsun, aileniz için çalışın, çabalayın. Eğer ailemi dinleseydim, bu halde olmazdım. Şimdi kendi evimde oturur, aileme bakardım.
Keşke hiç bulaşmasaydım. Bilseydim böyle iğrenç insanları göreceğimi, en baştan hiç bulaşmazdım. Çok şey gördüm.
Tüm arkadaşlarıma sesleniyorum, devletin adaletine sığının. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne güvendik ve sığındık. Bize hiçbir şey de yapmadılar. Oradaki bütün arkadaşlar gelsin, güvenlik güçlerine teslim olsun.



YARALILARA MÜDAHALE EDİLDİ
Güvenlik güçleri ile operasyon bölgesinde bulunan sağlık ekipleri, yaralı teröristlere müdahale etti.



KADINLAR İLK SIRAYA GİRDİ
Sıraya dizilen teröristler, ellerini kaldırıp devlete sığındı. 42 PKK'lıdan 10'unun ise kadın olduğu ortaya çıktı.



ÜSTLERİ TEK TEK İNCELENDİ
Özel Harekat polisleri, teröristleri tek tek aradı. Olası bir saldırıya karşı önlem aldı.