‘Çözüm Süreci’ne PKK suikastı

Hükümetin iyi niyetle ‘Analar ağlamasın’ sloganıyla başlattığı ‘Çözüm Süreci’nin PKK tarafından nasıl en başından beri baltalanmak istendiği kriptolu mesajların deşifresiyle ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 19 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 19 Mayıs 2016, 02:55
‘Çözüm Süreci’ne PKK suikastı

İÇİNDEKİLER

9 Ekim 2014'de Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'i şehit eden PKK'lıların bu saldırısının sıradan bir suikast olmadığı anlaşıldı. AKŞAM'ın suikastla ilgili ulaştığı görüntü ve belgelere göre suikastın amacı Kandil'in talimatıyla 'Çözüm Süreci'ni bitirerek ortalığı kan gölüne çevirmekti. İstihbarat raporlarına göre, teröristler suikasttan sonra Kandil'in sözde üst düzey yöneticilerine kriptolu (şifreli) mesaj ile eylemin başarıyla gerçekleştirildiğini bildirdi.

PLAN TEK TEK ÇÖZÜLDÜ
Soruşturma aracı saldırı günü gasp edilen Y.Z'nin verdiği ifadelerdeki ipuçları birleştirilerek derinleştirildi. İfadesinde PKK'lıların kendisini bir süre alıkoyduğunu anlatan Y.Z, U.S.K'yı teşhis etti. Bunun üzerine U.S.K. Mersin'de yakalandı. Bu kişinin YDG-H'nin sözde Bingöl sorumlusu ve Bingöl'ün köylerinde PKK'nın köy ve şehir komitelerinin kurucusu olduğu belirlendi. U.S.K.'nın örgütün Bingöl'deki faaliyetlerinde başrol oyuncularından birisi olduğu ve tetikçi teröristi bizzat Alıncık kırsalından iki işbirlikçisi ile birlikte getirerek eylem yaptırdığı daha sonra da onu olay yerinden kaçırarak tekrar aynı bölgeye bıraktığı tespit edildi.

GASP ETTİKLERİ ARAÇLA KEŞİF YAPTILAR
İlk kez AKŞAM'ın ulaştığı o görüntülerde içinde hain teröristlerin bulunduğu araç görülüyor. Emniyet Müdürü Atalay Ülker'e yönelik suikastı gerçekleştirmek üzere teröristler tarafından gasp edilen araç adım adım müdürün makam otomobilini takibe başlıyor.

AKŞAM