Bütün zırhları delen milli füze!

Giriş Tarihi 19 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 19 Mayıs 2016, 18:51
Bütün zırhları delen milli füze!

İÇİNDEKİLER



Roketsan tar afından öncelikli olarak taarruz helikopterinden kullanım için geliştirilen MIZRAK-U bir tanksavar füze sistemidir. Üzerinde barındırdığı yüksek teknoloji ile modern savaş alanındaki tüm zırhlı tehditlere karşı etkili bir sistem olarak ön plana çıkıyor. MIZRAK-U, 8 kilometre azami menzil ve 500 m asgari menzile sahip, gündüz-gece ve tüm hava koşullarında görev yapabiliyor.



At-unut ve at-güncelle kullanım modlarına sahip MIZRAK-U, hedef güncelleme yeteneğinin sunduğu esneklik ile sutre arkasından atış, sutre arkasında gizlenmiş hedeflere atış, hassas vuruş noktası ayarlayabilme ve vuruş etkinliği değerlendirme imkânı sağlamakta olup sabit ve hareketli hedeflere karşı kullanılabiliyor.



Milli Atak helikopterinin (T-129) resmi tanksavar sistemi olarak tanımlanan MIZRAK-U, çeşitli platformlara (Helikopter, İHA, Kara Aracı, Sabit Platform, Hafif Saldırı Uçağı, Deniz Platformu) entegre edilebiliyor. MIZRAK-U, Helikopterler (AH-1W, T-129 ATAK v.b.), İHA'lar, Kara Araçları, Hafif Saldırı Uçakları, Deniz Platformları ve Sabit Platformlardan ateşlenebiliyor.



ROKETSAN ile Yonca-Onuk firmaları MIZRAK-U füzesinin Kaan sınıfı botlarda kullanılması konusunda önemli çalışmalarda bulunuyor. Kritik üs, liman ve stratejik-ekonomik tesisler çevresindeki sularda devriye görevini yerine getirecek olan Kaan sınıfı botlar, hızlı ve yüksek manevra yeteneklerinin yanı sıra bu füze sistemi ile birlikte etkin bir muharebe aracına dönüşecek.


MIZRAK-U'nun, MIZRAK-O adında 4 kilometre menzile sahip modeli de bulunuyor. MIZRAK-U'nun lazer arayıcı başlık kullanabilen modeli bulunuyor. Reaktif Korumalı Zırhlara Etkili Duyarsız Tandem Harp Başlığı kullanıyor



Hava, kara ve deniz platformlarından atılabiliyor. Görüntüleyici Kızılötesi (IIR) veya Lazer başlık kullanıyor. MIZRAK-U füze teknolojimiz için bir sıçrama tahstasıdır.



MIZRAK füze aile bir çok farklı platformda kullanılabilmesi ve farklı başlıkları kullanabilmesi sayesinde Türk Silahlı Kuvvetlerine savaş sahasında üstünlük sağlıyor. Bu yıl Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterine katılacak T-129B helikopterleri MIZRAK-U füzesi kullanıyor.