İstanbul'da terör örgütü operasyonu

İstanbul Sancaktepe'de bir medya kuruluşunun matbaasına yönelik silahlı saldırı hazırlığındaki 2 şüpheli yakalandı.

Giriş Tarihi 12 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 12 Mayıs 2016, 10:18
İstanbul’da terör örgütü operasyonu

İÇİNDEKİLER

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü koordinesinde bir terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, Sancaktepe'de bir medya kuruluşunun matbaasına yönelik silahlı ya da molotofkokteyli ile saldırı ve kundaklama şeklinde eylem hazırlığındaki 2 şüpheli, kullandıkları plakasız motosikletle ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin yapılan üst aramalarında, 1 pompalı tüfek, 5 bu silaha ait fişek, 2 kar maskesi ve 2 çift eldiven bulundu. Şüphelilerin tanınmamak ve eylemden sonra rahatça kaçmak için çift kat pantolon ve kazak giydikleri bildirildi.

Şüphelilerden birinin silahlı terör örgütü üyesi olmaktan yargılandığı ayrıca, 4 Mayıs'ta Beykoz'da bir inşaat firmasının araç parkındaki iş makinelerine yönelik kundaklama eylemini gerçekleştirdikleri öğrenildi.

Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi'nde tespit edilen 20'ye yakın adrese, çevik kuvvet ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri altında, özel harekat polislerinin öncülüğünde eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Operasyon sırasında polis helikopteri de bölgede havadan koordinasyonu sağladı.

Gözaltına alınan zanlılardan bazıları, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.