Paralel yapı devletten ne kadar temizlendi?

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “Paralel Devlet Yapılanması ile Mücadele Toplantısı” öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

Giriş Tarihi 11 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 11 Mayıs 2016, 19:09
Paralel yapı devletten ne kadar temizlendi?

İÇİNDEKİLER

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğanbaşkanlığındaki "Paralel Devlet Yapılanması ile Mücadele Toplantısı" başladı. Toplantı öncesinde bir açıklama yapan Akdoğan, Paralel Devlet Yapılanması'na karşı bu zamana kadar yapılan mücadele ve bundan sonra atılacak adımların masaya yatırılacağını açıkladı.

"BU HAYALET VE ASALAK YAPI..."
Örgütün amacının esaret rejimi kurmak ve Türkiye'yi yabancı güçler adına uydu ülke haline getirmek olduğunu ifade eden Akdoğan, "Demokratik gelişmelerden istifade eden örgüt, vesayet rejimi kurmak için demokrasiye ve siyasete kastetmiştir. Bu hayalet ve asalak yapı demokratik araçları demokrasiye kastetmek için istismar etmiştir" dedi.

"TAMAMEN TASFİYE EDİLMEDİ"
Örgütün onlarca yılda oluşturduğu operasyon kabiliyetinin önemli ölçüde etkisiz hale getirildiğinin altını çizen Akdoğan, "Adeta şer üçgenine dönüştürdükleri alanlarda şebeke tarumar edilmiştir. Ancak, bu örgütün devlet içindeki gizli gücü tamamen tasfiye edilmemiştir. Devletimizin tüm kurumlarının bir seferberlik ruhu ile bu gücü etkisizleştirmesi ve sisteme verdikleri zararın tamamen ortadan kaldırılması çok büyük önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı.

"PDY'NİN PKK'DAN, DEAŞ'TAN HİÇBİR FARKI YOK"
Terör örgütleri ve Türkiye düşmanları ile açık işbirliği yapan paralel yapı ile mücadelede başarılı olunmasının terörle mücadelede başarılı olunabilmesinin mutlak şartı olduğunu kaydeden Akdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti nezdinde PDY'nin PKK'dan, DEAŞ'tan hiçbir farkı yoktur. Devlete ve demokrasiye savaş açan tüm bu örgütlerle mücadele bir milli güvenlik meselesidir. " açıklamasında bulundu.