Toruna çakmaklı işkence

Anneanne, dede ve teyze, 4 yaşındaki M.B.Ö.’nün kollarını ve cinsel organını çakmakla yaktı. İşkence yargıya taşındı. Caniler, 5 bin lira tazminat cezası aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mayıs 2016 Güncelleme 10 Mayıs 2016, 00:00
Toruna çakmaklı işkence

İÇİNDEKİLER

İzmir'de yaşayan Hayri Özel (53), ikinci eşi Filiz Aktaş'tan (24) Mayıs 2010'da ayrıldı. Oğlu M.B.Ö.'nün (10) velayetini de üzerine aldı. O dönem 4 yaşında olan M.B.Ö. annesinin özlemine dayanamadı. Bunun üzerine baba, oğlunu babaevine yerleşen eski karısının yanına bıraktı. Temmuz 2010'da oğlunun vücudunda yanık ve darp izleri gören baba, neye uğradığını şaşırdı. Dede F.A., anneanne F.A. ve teyze Y.D.'nin kol ve cinsel organını çakmakla yaktıkları çocuğa işkence yaptıkları ortaya çıktı. Baba Özel, dava açtı. Hayri Özel bu süreç devam ederken, Ekim 2011'de eski eşini öldürmekten tutuklandı. İşkence iddialarını soruşturan savcılık ise dede, anneanne ve teyzeye 'Kasten yaralama' suçundan adli para cezasına çarptırıldı. Ceza davasının ardından sanıklara 40 bin lira manevi tazminat istemiyle dava açtı. Mahkeme, işkenceci dede, anneanne ve teyzeye ayrıca yasal faziyle birlikte 5 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti.


M.B.Ö., 6 yıl önce 4 yaşındaydı. Dedesi, anneannesi ve teyzesi, vücudunu çakmakla yakıp, işkence yaptı. Skandalın ardından işkenceci akrabaların 5 bin lira gibi komik bir tazminata mahkum edilmesine tepki yağdı.