Suikast hazırlığındaki PKK'lılar tutuklandı!

Diyarbakır’da devlet büyüklerine yönelik suikast hazırlığında olan 1 kişinin de aralarında bulunduğu 16 PKK’lı terörist tutuklandı.

Giriş Tarihi 09 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 09 Mayıs 2016, 18:58
Suikast hazırlığındaki PKK’lılar tutuklandı!

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, PKK/KCK terör örgütüne yönelik yaptığı çalışmalarda, aralarında kentte devlet büyüklerine sansasyonel suikast eylemi hazırlığında olan 1 kişinin de olduğu kırsal alandaki örgüt mensuplarına lojistik destek sağlayan, bomba yapımında kullanılan malzemeleri temin eden, milis, işbirlikçileri belirledi. Belirlenen adreslere 8 gün boyunca operasyon düzenleyen polis, devlet büyüklerin eylem hazırlığında olduğu öne sürülen 1 kişi ile kırsal kesime aktarım sağlayan 7 kişi ile örgüte finans kazandıran 2 kişinin de aralarında olduğu bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte 1 uzun namlulu silah, 2 tabanca, 2 av tüfeği, silahlara ait 103 mermi, 4 adet şarjör ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki soruşturmalarının ardından adliyeye sevk edilen 33 kişiden aralarında suikastçı olduğu belirtilen 1 kişinin de bulunduğu 16 şüpheli tutuklandı.