Birgün Gazetesi PKK'dan özür diledi

Maddi sıkıntı yaşadığı için FETÖ medyası tarafından yardım kampanyası başlatılan Birgün büyük bir rezalete imza attı. Mine Kırıkkanat ile yapılan röportajda, terör örgütü lideri Öcalan'ın kadınları mal gibi gördüğü sözlerini sansürlemeyen editör hakkında işlem başlatan gazete, PKK'dan da özür diledi.

Giriş Tarihi 09 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 09 Mayıs 2016, 15:27
Birgün Gazetesi PKK’dan özür diledi

İÇİNDEKİLER

Mine Kırıkkanat, Birgün gazetesine verdiği röportajda PKK'yı sert bir dille eleştirdi. PKK'da kadınların mal gibi kullanıldığı ifadelerinin ardından gazete PKK seviciler tarafından tepki topladı. Bunun üzerine BirGün web sitesinde röportaja sansür uyguladı ancak basılı gazetede eski hali kaldı.

PKK BASKISINDAN SONRA EDİTÖRÜ KOVMAK İÇİN İŞLEM BAŞLATILDI
İnternet sitesinden özür metni yayınlayan gazete, sansürü daha önce uygulayamadığı ve basılı yayında değişiklik yapamadığı için özür diledi ve buna sebep olan editörü kovacağını ifade etti. "Bu editöryal zaaftan dolayı tüm değerli okurlarımızdan özür dileriz. Duruma sebebiyet veren çalışma arkadaşlarımızla ilgili durumu da kurullarımızda değerlendireceğiz."

"ÖZGÜRLÜKÇÜ DERKEN KORKUYA TESLİM OLDULAR"
Birgün'ün özür dilemesine ilk tepki Mine Kırıkkanat'tan geldi. Kırıkkanat "Özgürlükçü demokrasi derken, baskıya ve korkuya teslim oldu" diyerek gazeteyi eleştirdi.