Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Belediye Meydanı'nda Muş’un 99. kurtuluş yıl dönümü kutlamalarında konuşma yaptı.

Giriş Tarihi 30 Nisan 2016, 00:00 Güncelleme 30 Nisan 2016, 17:11
Davutoğlu’ndan önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Başbakan Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da Muş'a geldi.

Davutoğlu, Belediye Meydanı'nda Muş'un 99. kurtuluş yıl dönümü kutlamaları ve toplu açılış törenine katıldı.

Davutoğlu'nun törendeki konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Malum terör destekçisi kişiler, 1 Kasım öncesi bizi imtihan edercesine dokunulmazlıklar gündeme gelince dilekçe verip kendi dokunulmazlıklarının kaldırılmalarını istediler. Amaçları şov yapmaktı. Şov yaptılar, 'dokunulmazlıklarımızı kaldırın' dediler. Şimdi biz dedik ki, 'hodri meydan, tüm dokunulmazlıklar kalksın, dokunulacak.' Eğer onlar 'tüm dokunulmazlıklar kalksın' diyorsa biz de 'kalksın, gelin bu meydana' dedik. Birden paçaları tutuştu.

Şimdi de dağdaki, sokaktaki terörü Meclis'e taşımaya çalışıyorlar. Utanmasalar Anayasa Komisyonu'nun önüne de çukur kazacaklar, barikatlar kuracaklar. Yok öyle yağma. Sizin kazdığınız çukurlarda, sizin terör yapılanmanızı yok edeceğiz.

Dokunulmazlıkların görüşüldüğü Anayasa Komisyonu'na bu malum parti dışarıdan paralı provokatörler soktular. Neymiş, danışmanlarıymış. Gördük ne olduklarını. Bunların hepsi kiralık vandallar, eşkıyalar.

KİRALIK EŞKIYALAR MECLİS'İN ÖNÜNDEN BİLE GEÇEMEYECEK
O kiralık vandallar, milli iradenin tecelligahı olan TBMM'deki o toplantılara giremeyecekler, bir daha o toplantılara, o salonlara o kiralık eşkıyalar asla giremeyecek. Görüntüleri gördünüz. O kiralık provokatörler için yargı sürecinin başlayacağını da bilin. Bu tipleri Meclis'in kapısının önünden bile geçirmeyeceğiz.