MHP'de kongre süreci durdu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk mahkeme kararıyla kongre sürecinin tedbiren durdurulduğunu açıkladı.

Giriş Tarihi 29 Nisan 2016, 00:00 Güncelleme 29 Nisan 2016, 17:51
MHP’de kongre süreci durdu

İÇİNDEKİLER

MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk, Gemerek ve Tosya'da açılan davalarda 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin atadığı kayyumların aldığı kararlara ihtiyati tedbir kararı konduğunu açıkladı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk'ün açıklaması şöyle:
"(MHP'deki olağanüstü kongre süreci) Tosya Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından, kayyım heyetinin yetkileri ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmuş, kararın kesi̇nleşmeden uygulanamayacağı tespi̇t edi̇lmi̇ş, kongre çağrısı da dahi̇l olmak üzere bütün i̇şlemler i̇hti̇yati̇ tedbi̇r yoluyla durdurulmuş ve ayrıca Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi̇ni̇n kararının i̇nfazı Yargıtay i̇ncelemesi̇ sonuna kadar i̇hti̇yati̇ tedbi̇r yoluyla durdurulmuştur."

KONGRE SÜRECİ DURDURULDU
Böylece muhaliflerin açtığı dava sonucu kayyum atanan MHP'de kongre süreci durduruldu.

MHP'DEN İLK AÇIKLAMA: "MAHKEME KARARLARI ÇOK NET VE YERİNDEDİR"
MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın: "Esasında daha önceki açıklamalarında da izah ettiğimiz gibi genel merkezimiz Yargıtay'a başvuruduğu andan itibaren sürecin durması gerekiyordu. Muhalifler acul davranarak kongre tarihi tespitine çalıştılar. Arkadaşlarımız ihtiyati tedbir talebini mahkeme kabul etti. Mahkeme kararları çok net ve yerindedir. Ankara'da hakimler var. Yargıtay'da da hakimler var."