RTÜK’te muhalefetin baskısı ‘pes’ dedirtti

CHP kontenjanından seçilen üyelerin, RTÜK uzmanlarını çağırıp atv ve aHaber’in aralarında bulunduğu televizyon kanalları hakkında ihlal raporu hazırlamalarını istedikleri ortaya çıktı

Giriş Tarihi 22 Nisan 2016, 00:00 Güncelleme 22 Nisan 2016, 02:23
RTÜK’te muhalefetin baskısı ‘pes’ dedirtti

İÇİNDEKİLER

Radyo Televizyon Üst Kurulu'nda (RTÜK), CHP ve HDP'li üyelerin geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan baskılarına bir yenisi daha eklendi. CHP'nin kontenjanından seçilen üyelerin, RTÜK uzmanlarını odalarına çağırarak aralarında atv ve aHaber'in de bulunduğu televizyon kanalları hakkında ihlal olmadığı halde ihlal raporu hazırlamalarını istedikleri belirtildi.

DİLEKÇEYİ SIZDIRDILAR
Bağımsız olarak çalışan RTÜK uzmanları, CHP kontenjanından seçilen Üst Kurul üyelerinin zorla ihlal raporu yazmalarını istemesiyle karşı karşıya... CHP'li Üst Kurul üyelerinin, RTÜK uzmanlarını odalarına çağırarak atv, aHaber ve TV Net gibi kanallara yayınlarında ihlal yapmamalarına rağmen ihlal raporu hazırlamalarını istedikleri ortaya çıktı. CHP'li Üst Kurul Üyesi İsmet Demirdöğen'in Üst Kurul Başkanı Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, Başkan Yardımcıları, İzleme Değerlendirme Dairesi yöneticileri ve izleme uzmanları hakkında verdiği şikâyet dilekçesini basına sızdırması da ayrı bir skandal olarak ortaya çıktı.


CHP'li Üst Kurul Üyesi İsmet Demirdöğen

DOĞAN MEDYA'YA RAPOR
Öte yandan Ankara Merasim Sokak ve Güvenpark'taki patlama sonrası Fox TV ve Kanal D'nin yayımladığı görüntüler ile haberi sunuş biçiminde RTÜK uzmanları tarafından ihlal olduğuna dair rapor hazırlanmasına rağmen bazı gazetelerde "ihlal raporu yok" ve "ihlal olmasa da ceza alanlar var" gibi ifadelerin gerçeği yansıtmadığı kaydedildi. Söz konusu kanallara, "terör örgütlerinin korkutucu ve yıldırıcı özelliklerini yansıtıcı nitelikte yayın yapamaz" ilkesini ihlal ettiğinden dolayı ihlal raporu hazırlandı. RTÜK'ün atv, aHaber, TV Net ve Ülke TV'ye yayın yasağını ihlal gerekçesiyle rapor hazırlandığı yönündeki iddiaların ise gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

SABAH