Başbakan Davutoğlu: Aşk ve imanla milletin huzurundayız

Başbakan Davutoğlu, "Bütün fitnecilerin, münafıkların heveslerini, arzularını, beklentilerini kursaklarında bırakacak aşk ve imanla milletin huzurundayız." dedi.

Giriş Tarihi 22 Nisan 2016, 00:00 Güncelleme 22 Nisan 2016, 17:42
Başbakan Davutoğlu: Aşk ve imanla milletin huzurundayız

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu'da Antalya Toplu Açılış Töreninde halka seslendi.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle;

Siz bize tek başına iktidar yapma sözü verdiniz. Biz de gecemizi gündüzümüze katarak Antalya'ya hizmet sözü verdik. 1 Kasım zaferine en güçlü katkı yapan illerden biri olarak Antalya'ya teşekkür ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza da böyle bir anlamlı günde bizlerle beraber olduğu için çok teşekkür ediyorum. Biz Toros çocuğu olarak sizlerle gurur duyuyoruz. Kuzeyden güneye, Batıdan doğuya her hafta başka bir yerde vatandaşlarımızla kucaklaşıyor. Dün sayın Cumhurbaşkanımızla beraber Osmangazi Köprüsü'nü dünyaya ilan ettik. İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet ile Osmangazi birleşmiş oldu. Her hafta bir eylem planıyla milletimizin hizmetindeyiz. Antalya bize farklı bir heyecan veriyor, farklı bir motivasyon veriyor. Buradan da Konya'ya geçeceğiz. Yarın Ankara'da TBMM'nin açılışını kutladıktan sonra akşam da Gaziantep'e geçeceğiz.

FİTNECİLERİN HEVESLERİNİ KURSAĞINDA BIRAKACAĞIZ
Sayın Cumhurbaşkanım, söz veriyoruz başlattığınız bütün hizmetleri, bütün yatırımları büyük bir kararlılıkla hayata geçriyoruz. Temel attığınız hiçbir yatırım yarım bırakılmayacaktır. Biz hamaset değil iş üretiyoruz, hizmet üretiyoruz, eser üretiyoruz. Bizi albayraklarla on binlerce albayrakla 1 Kasım'da destek veren Antalya'nın huzurundayız. Hayata dokunuyoruz, vatandaşlarımıza dokunuyoruz, Antalyalıların yüreğine dokunuyoruz. Varsın başkaları kurultay oyunlarıyla, kimin kime çelme takacağıyla meşgul olsun. Kongre yapsınlar, kurultay yapsınlar. Varsın başkaları parti içi kavgaları, ihtilafları yapsınlar. Medya üzerinden siyaseti dizayn etmek isteyen münafık tipler AK Parti'nin tökezlemesini istesinler. Bütün heveslerini kursaklarında bırakacak aşk ve sevdayla milletimizin huzurundayız. Sonuna kadar birlikte olacağız.

CUMHURBAŞKANIMIZDAN ALDIĞIMIZ EMANET HİÇ EĞİLMEYECEK
Bu aşk, bu iman, bu arzu, bu heyecan bizim ortak davamızdır. Toroslar nasıl eğilmezse Allah'ın izniyle hiçbir gücün karşısında bu başlar eğilmemiştir, eğilmeyecektir. Toroslar'da eğilmeyen bu başlar, Cumhurbaşkanımızdan aldığımız emanet de hiçbir yerde eğilmeyecek. Başka hiçbir makamın, mevkinin ve hiçbir baskının karşısında eğilmeyecektir. Biz menfaatleri istikametinde siyaset yapan bir kadro değiliz. Bizim yüreğimizde evrensel bir insanlık davası var. Bizim yüreğimizde Türkiye davası var. Birbirimize aşkla, muhabbetle bağlıyız. Antalya'ya hizmetlerimiz hiç bitmedi, hiç bitmeyecek inşallah. Bugün Antalya'da 41 yatırımı 41 kere maşallah diyerek açıyoruz. Size söz vermiştim, bu raylı sistem bitecek diye. Allah'ın izniyle dünya rekoru kırarak bitti. Antalya tam bir ekip ruhuyla çalıştı. Lütfi Elvan, Feridun Bilgin 5 yıl içinde büyük gayretle çalışan Binali Yıldırım, Mevlüt Çavuşoğlu, bu topraklara büyük bir aşkla hizmet eden büyükşehir belediye başkanımız Menderes Türel'e, Kepez Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.

AK PARTİLİLER SADECE BİLEĞİYLE DEĞİL YÜREĞİYLE ÇALIŞIR
Bizden önceki belediye sadece 270 milyon liralık yatırım yaptı. Bizim belediyemiz ise tek bir açılıla 286 milyon liralık yatırım yapar. AK Parti kadroları sadece bilekleri ile değil; yürekleri ile çalışır. Bilek yorulabilir ama yürek hiçbir zaman yorulmaz. Yürek ancak son nefesi verdiğimiz zaman durur. AK Parti kadroları olarak yüreğimizin son atışına, son nefesine kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz. Milletimiz, Antalyalı yiğitler bu farkı bildiği için desteği bizden esirgemiyor. Türkiye'nin dünyaya açılan yüzü Antalya'dır. Antalya'nın yüzü gülüyorsa Türkiye'nin yüzü hep güler. Antalya bizim kongre turizmimizin başkentidir. NATO ve G20 zirvelerini geçen sene yüzakıyla tamamlayan Antalya şimdi Expo ile dünyanın karşısına çıkıyor. Antalyayı dünyaya açmak için gayret sarfeden bütün arkadaşlarımıza Dışişleri Bakanımıza teşekkürü borç biliyorum. Bütün bunlar Antalya'nın, Türkiye'nin önlenemez yükselişlerinin kilometre taşlarıdır. Size güvendik güzel sonuçlara ulaştık. Bu ülke dünyanın yükselen en büyük yıldızı olmaya devam edecektir.

MUHALEFET TEHDİT EDERKEN BİZLER HİZMET EDİYORUZ
Çevremize ne tuzaklar kurarlarsa kursunlar, hangi planı yaparlarsa yapsınlar Allah'ın izniyle Türkiye'nin yükselişini hiçbir zaman engelleyemeyecekler. Ak Parti demek ahde vefa demektir. Milletimizle kurduğumuz güven ve gönül bağını daha da pekiştirdik. Seçim meydanlarında sizlere verdiğimiz bütün sözleri hemen hayata geçirmek üzere bir yol haritası belirledik. AK Parti hükümeti seçim meydanda verdiği vaadlerin yüzde 100'ünü üç ayda tamamladık. Antalyalı çiftçilerimizin, sera üreticilerimizin bizden ne talebi olduysa onları da yaptık. Yemde KDV'yi kaldırdık, yetiştiricilik yapan çiftçilere dekar başına destek veriyoruz. Seralarını yenilemek isteyen çiftçilerimize 100 bin TL'ye kadar faizsiz kredi desteği veriyoruz. Seralarda ticarethane yerine sulama elektrik fiyatı uyguluyoruz. Muhalefet yalan, iftira, hakaret ve son olarak tehditle meşgulken biz milletimize hizmet vermenin çabası içerisindeyiz.