CHP'li belediyeden büyük vurgun

CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin beş ilçesindeki otoparklarından 11 ayda elde edilen 4.5 milyon lira gelirin, belediyenin hesabı yerine asgari ücretle çalışan belediye işçisinin hesabına yatırıldığı ortaya çıktı. Olay bir belediye çalışanının ihbarıyla ortaya çıkarken, konuyla ilgili inceleme başlatıldı. Polis, işçinin hesabına yatan yüklü paranın nereye gittiğini araştırıyor.

Giriş Tarihi 19 Nisan 2016, 00:00 Güncelleme 19 Nisan 2016, 08:31
CHP’li belediyeden büyük vurgun

İÇİNDEKİLER

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Efeler, Nazilli, Söke, Didim ve Kuşadası ilçelerinde bulunan otoparklardan Mart 2015 ile Şubat 2016 tarihleri arasında elde edilen gelirin belediye şirketi olan Aybel A.Ş.'nin hesabı yerine belediyede asgari ücretli çalışan Ahmet Murat Gök'ün hesabına yattığı ortaya çıktı. Başka bir belediye çalışanının ihbarı üzerine ortaya çıkan yolsuzlukla ilgili Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri incelenme başlattı.

CİRO 10 MİLYON BİLE DEĞİL
Polise yapılan ihbarın ardından 1 Mart 2016 tarihinden itibaren otopark gelirlerinin Aybel AŞ'nin hesabına yatmaya başladığı belirlendi.
Bu arada 2015 faaliyet raporunda belediye şirketi Aybel AŞ'nin 2015 cirosunun 9 milyon 250 bin lira olarak görünmesi dikkat çekti. Bu rakama göre 50 kuruştan satılan halk ekmekten bile yıllık 12 milyon 600 bin lira ciro elde ediliyor. Otoparklar ve diğer kuruluşlardan elde edilen gelirler de düşünüldüğünde Aybel AŞ'nin 2015 cirosunun 9 milyon 250 bin lira olması akıllarda soru işareti bıraktı.

ÇERÇİOĞLU VE 9 KİŞİ HAKKINDA ŞİKAYET
Polise yapılan ihbarda aralarında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da yer aldığı 10 kişi hakkında şikayette bulunulduğu ortaya çıktı. "Nitelikli güveni kötüye kullanma" suçu işlediği öne sürülen, çıkar amaçlı suç örgütü kurduğu iddia edilen 10 kişi hakkında soruşturma açılması istendi.



Kaynak: Yeni Asır