Şehit çocuklarından Davutoğlu'na yürek yakan hediye!

Davutoğlu'na, bugün Şehit ve Gazi Yakınları İstihdam Kurası töreninde şehit polis Olgun Kurbanoğlu'nun oğlu ve kızı 2 tablo hediye etti.

Giriş Tarihi 18 Nisan 2016, 00:00 Güncelleme 18 Nisan 2016, 18:37
Şehit çocuklarından Davutoğlu’na yürek yakan hediye!

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün Şehit ve Gazi Yakınları İstihdam Kurası Törenine katıldı. Buradaki konuşmasında, 2 Eylül 2015 tarihinde Iğdır'ın Karakoyunlu ilçe merkezinde teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit düşen Karslı polis memuru Olgun Kurbanoğlu'nun eşi Asuman Kurbanoğlu'nun vakur duruşunu örnek göstererek, "Iğdır'da hain terör örgütü tarafından şehit edilen polis memurumuz Olgun Kurbanoğlu'nun eşi Asuman Kurbanoğlu'ndan bahsetmek istiyorum. Bizlere 3 emanet bırakmış. Beni salona girerken karşıladılar. Asuman hanım büyük oğlu Muhammet Fatih babasının cenazesinde ağlayınca, 'sen şehit oğlusun dik dur' diyerek bir duruş sergilemiştir" dedi.

Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu'nu duygulandıran sözleri söyleyen Asuman Kurbanoğlu'nun eşi Polis Memuru Olgun Kurbanoğlu, 2 Eylül 2015 tarihinde Iğdır'ın Karakoyunlu ilçe merkezinde teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit düşmüştü.

Kars'ta Fethiye Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde şehit eşi Asuman Kurbanoğlu, eşinin naaşına sarılarak, "Sana yakışmadı. Ben dik duracağım şehidim. Sen bize şefaat edeceksin. Sen Peygamberimizin şefaatine mazhar oldun şehidim" demiş, bu arada büyük oğlu Muhammet'in ağladığını görünce, "Sen şehit oğlusun dik dur" diyerek teselli etmişti.

Asuman Kurbanoğlu'nun bugünkü törende, kısa bir konuşma yaparak yerine oturduğu sırada Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu kendisini sarılarak tebrik ettiği ve gözleri dolduğu görüldü.

ŞEHİT BABALARINI RESMETTİLER
Başbakan Davutoğlu'na tören sırasında 2 resim hediye eden şehit polis memuru Olgun Kurbanoğlu'nun ilköğretim okulu öğrencileri kızı Şeyma ve Mehmet Akif'in şehit babalarını kaybettikleri gün ve sonrasını anlatan resimleri görenlerin yüreklerini dağladı.

Kuru kalemle şehit babalarının ölümünden bir gün öncesi ve sonrası olan günü konu ettikleri resimlerinde, babalarının Türk bayrağına sarılı naaşı ve üzerinde balarını kaybettikleri tarih olan '1 Eylül'den önce', '1 Eylül'den sonra', 'Babam seni çok özlüyoruz', 'Seni çok özledim canım babam', 'Benim canım babam cennette' yazıları Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu ile salonda resmi fark eden görevlileri duygulandırdı.