Dokunulmazlık teklifi Tanrıkulu'nu tedirgin etti

AK Parti'nin dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin teklifine MHP ve CHP'nin destek vermesi HDP'yi tedirgin ederken CHP'den Sezgin Tanrıkulu sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek dokunulmazlıkların kaldırılması teklifine tepki gösterdi.

Giriş Tarihi 15 Nisan 2016, 00:00 Güncelleme 15 Nisan 2016, 15:51
Dokunulmazlık teklifi Tanrıkulu’nu tedirgin etti

İÇİNDEKİLER

Sezgin Tanrıkulu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Ak Parti'nin teklifine destek vereceğiz' sözlerine Twitter üzerinden karşı çıktı.

CHP Milletvekili Tanrıkulu, Twitter'dan yaptığı açıklamada 1994 yılında DEP'li milletvekillerinin Meclis'te gözaltına alınmasını hatırlatarak "Kimsenin kuşkusu olmasın, dokunulmazlıklar üzerinden Meclis'te ikinci bir 2 Mart 1994 darbesini ne pahasına olursa olsun yaptırmayacağız. Dokunulmazlıkları AKP'nin siyasal çıkar ve gündem mühendisliğine hapsolarak tartışmayı doğru bulmadım, bulmuyorum; nokta" yazını paylaştı.

DEMİRTAŞ DA KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ GÖSTERDİ
Partisinin MYK toplantısı öncesinde "dokunulmazlıkların kaldırılması" konusunda CHP'nin tavrına ilişkin açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Ana muhalefet partisinin bu basit ve ucuz tuzağı iyi hesap etmesi gerekir. Kendileri bilirler. Fakat bariz bir siyasi öç alma girişiminin bu kadar iştahla desteklenmesi çok büyük bir hatadır." dedi.