Başbakan Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar

Başbakan Davutoğlu, "Krizlerin merkezi coğrafyasında bulunan İslam dünyası çok önemli meydan okumalarla karşı karşıya. Çok güçlü bir iç muhasebe yapmak durumundayız." dedi.

Giriş Tarihi 14 Nisan 2016, 00:00 Güncelleme 14 Nisan 2016, 15:17
Başbakan Davutoğlu’ndan önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Zirvesi'nde yaptığı konuşmada "Zirvenin İslam dünyasının yeniden uyanışına, İslam dünyası içinde barışın, adaletin hakim olmasına ve dünyaya da İslam dinini, mübarek dinimizi en iyi şekilde anlatmamıza vesile olmasını diliyorum." dedi.

"Krizlerin merkezi coğrafyasında bulunan İslam dünyası çok önemli meydan okumalarla karşı karşıya." diyen Davutoğlu, "Biz İslam medeniyetinin bugünkü temsilcileri olarak şunu ifade ediyoruz ki; İslam dünyası ve İslam medeniyeti dünyaya barış ve adalet mesajı iletmek üzere bugün Türkiye'de İstanbul'da bir araya geliyor. Ama bir taraftan da çok güçlü bir iç muhasebe yapmak durumundayız." şeklinde konuştu.

Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Bugün özellikle İslam dünyasına dönük olarak sınırların yeniden çizilmesi çabalarına, bazı ülkelerin parçalanması riskine karşı, her birimizin hep birlikte sınır bütünlüklerini savunmaya dönük olarak, sınır bütünlüğü konusunda ilkeli bir tutum takınma zorunluluğumuz var. İslam dünyasının yeniden parçalanma teşebbüslerine karşı hep beraber uluslararası hukuk çerçevesinde, bütün bir İslam dünyasının ve üye ülkelerin tümünün sınır bütünlüğünü korumak konusunda da ortak tavır içinde olmalıyız."

"EKONOMİK İŞ BİRLİĞİ KONUSUNDA ORTAK TAVIR SERGİLENMELİ"
Ekonomik iş birliği konusunda da ortak bir tavır sergilenmesi gerektiğini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, "İslam İşbirliği Teşkilatı üyelerinin kendi içlerindeki ekonomik ilişkileri istediğimiz düzeyde değil. Üyelerin kendi aralarında geliştirecekleri ekonomik iş birliğinin barışa da büyük katkı getireceğine inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.