Vodafone Arena resmen açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla Vodafona Arena'nın açılışı gerçekleşti.

Giriş Tarihi 10 Nisan 2016, 00:00 Güncelleme 10 Nisan 2016, 22:10
Vodafone Arena resmen açıldı

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş taraftarının büyük bir merakla beklediği Vodafone Arena'nın protokol açılışı yapılıyor. İnönü Stadı'nın yerine yapılan Vodafone Arena'nın açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. 350 milyon liraya malolan Arena dünyanın en iyi statlarından biri olarak gösteriliyor. Türkiye'nin ilk akıllı stadı için 10 milyon dolarıaşan teknolojik altyapı yatırımı yapıldı.

DENİZİN 3.5 METRE ALTINDA
Deniz seviyesinin 3.5 metre altında bulunan zemin hibrit teknolojisi ile çimlendirildi. Zeminin maliyeti ise 12 milyon lirayı buldu. Arena'nın ses sistemi ise İtalyan bir firma tarafından yapıldı. Statta 184 desibellik yayın yapılabileceği ve gelecek 10 yılınteknolojisinin uygulandığı açıklandı. Güvenlik için ise müthiş bir yatırım yapıldı.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "KARTALIMIZIN YENİ YUVASI HAYIRLI OLSUN"
Vodafone Arena'nın açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vodafone Arena stadının, Kartalımızın yeni yuvasının hayırlı olmasını diliyorum. Kara Kartalımıza, yeni stadında başarılı müsabakalar, bol gollü galibiyetler temenni ediyorum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Belki şu ana kadar olimpiyatları düzenleme hakkını elde edemedik ama olimpiyatlar için sporcu hazırlama ve altyapı inşa etme konusunda, ciddi mesafeler kaydettik ve 13 yılda ev sahipliği yaptığımız 659 uluslararası spor organizasyonuyla bu alanda da rüşdümüzü ispat ettiğimizi düşünüyorum. Erzurum'dan Antalya'ya, Trabzon'dan Mersin'e kadar pek çok şehrimiz, bu konuda önemli birikim ve tesislere sahip oldu. Bundan sonra bizim için olimpiyat konusu, emin olunuz, sadece bir formalitedir."



BAŞBAKAN DAVUTOĞLU: "BEŞİKTAŞ BU STAD İLE GELECEĞİNİ GARANTİ ALTINA ALMIŞTIR"
Başbakan Davutoğlu, "Beşiktaş, taraftarı geleneği altyapısı ile örnek bir kulüptür... Sembolü Kartal, Selçuklu Devleti'nin sembolüdür. 1903 yılında Beşiktaş doğduğunda devletin kalbi Yıldız Sarayı'ndaydı. Beşiktaş camiası her zaman devleti ve milletiyle beraber yürüdü, beraber sevindi, beraber üzüldü. Beşiktaş bu stat ile geleceğini garanti altına almıştır. Göğsünde al bayrağı taşıyan Beşiktaş bu stattan hiç bir zaman başı önünde çıkmasın inşallah." ifadelerini kullandı.

"SADECE İSTANBUL DEĞİL, TÜM ANADOLU"
Son dönemde Türk sporunda yapılan yatırıma dikkat çeken Davutoğlu, "Biz iktidara gelene kadar 2002'ye kadar sadece bin 757 spor tesisi yapılmıştı ülkemizde. 14 yıl içinde bin 789 spor tesisine imza attık. Büyük bir altyapı girişimi. Bu spor açılımı, bu faaliyetler, bu altyapı zenginliği devam edecek. İstiyoruz ki bu statlar sadece maçtan maça açılan ve büyük spor şölenlerinin yaşandığı alanlar olmasın, her an halkımıza ve gençlere açık olsun. Bu gençlerimizin özellikle spora ısındırılması bağlamında son derece önemlidir." ifadelerini kullandı.