5 teröristi tek başına öldüren kahraman konuştu

Erdoğan’ın ödül verdiği Şırnak Terörle Mücadele Şube Müdürü Hacı Murat Dinçer: Devlet bizi bunun için yetiştirdi. Bugün olsa gözü kapalı yine aynı şeyi yaparım.

Giriş Tarihi 09 Nisan 2016, 00:00 Güncelleme 09 Nisan 2016, 19:39
5 teröristi tek başına öldüren kahraman konuştu

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın önceki gün Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 171. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli illerde görev yapan polis memurlarını Beştepe'de kabul etmişti. İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'in de hazır bulunduğu programda terörle mücadelede başarı gösteren 10 polise başarı belgelerini takdim edilmişti.

BÜYÜK FEDAKARLIK
Kahraman polislerin başarı hikayeleri, hainlere karşı mücadele eden güvenlik güçlerinin sergilediği başarı ve fedakarlığın boyutunu ortaya koydu. O polislerden birisi de Şırnak Terör ile Mücadele Şube Müdürü Hacı Murat Dinçer'di. Dinçer, 5 Şubat Cuma günü emniyet binası içindeki mescitte abdest aldığı sırada roket sesini duyar duymaz olay yerine intikal edip teröristlere müdahale etmişti.

BU ÖDÜL HEPİMİZİN
Kahraman polis, girdiği çatışmada 5 teröristi tek başına etkisiz hale getirdi. Akşam Gazetesi'nden Bülent Şanlıkan'a konuşan Dinçer, "Sayın Cumhurbaşkanımızdan bu ödülü almak onur ve gurur kaynağı. Ben bu ödülü meslektaşlarım adına aldım. Operasyona gittiğimizde bir daha dönemeyeceğimizi biliyoruz. Onların her biri ayrı ayrı kahramanlardır" diye konuştu.

O ANLARI BÖYLE ANLATTI

30 hain sızmak istedi
Olay günü Şırnak'ta 20 ila 30 arasında bir terörist grup emniyet binasına sızmaya çalıştı. Teröristler, personelimizin cuma namazı vaktini fırsata dönüştürmek istemişlerdi. Sızmaya çalışan 10 kişilik terörist gruba müdahale ettim. Ben ve silah arkadaşlarım saldırıyı püskürtüp teröristleri etkisiz hale getirdik.

Paralel-PKK işbirliği
Devletimiz bizi bu yüzden yetiştirdi. Bugün olsa yine aynı refleksi gösteririm. Bizi yıpratmaya çalışan bazı kesimler özellikle paralel yapıya mensup kişiler, bizleri sanki insan öldürmekten zevk alıyormuşuz gibi yansıtmaya çalışıyor. Gördük ki paralel yapı ile terör örgütü büyük bir işbirliği içine girmiş.

Tam 4 kez vuruldum
Ben daha önce de çatışmalara girdim. Bu çatışmalar sırasında yaralandım. Göğsümden ve bacaklarımdan olmak üzere 4 kez vuruldum. Ameliyat olmam gerekiyordu, olmadım. Kardeşlerimi, silah arkadaşlarımı yalnız bırakmak istemedim. Rapor almayı ve ameliyat olmayı da bu yüzden reddettim.

Erdoğan moral oldu
Cumhurbaşkanımızın teşkilatımızın kuruluş yıldönümü nedeniyle bizlerle bir araya geleceği duyulduğunda büyük bir talep yaşandı. Yaklaşık 100 bine yakın başvuru oldu. Teşkilatımız yıllar yılı kendini yalnızlık içinde hissetti. Ancak Cumhurbaşkanımızın bizlere olan samimi ve sıcak yaklaşımı vatan evlatlarını mutlu etti.