İşte TSK’nın yeni gözdesi

İşte TSK'nın yeni nesil silahlarından lazer güdümlü Cirit füzesi. Cirit, tamamen yerli ve milli olanaklar kullanılarak geliştirildi.

Giriş Tarihi 07 Nisan 2016, 00:00 Güncelleme 08 Nisan 2016, 02:17
İşte TSK’nın yeni gözdesi

İÇİNDEKİLER



TÜRK ORDUSU'NUN MİLLİ FÜZESİ!

TSK'nın yeni nesil silahlarından Cirit, lazer güdümlü bir füze. Tamamen yerli üretim olan Cirit'in görüntüleri yayınlandı. Cirit yüksek başarısıyla izleyenleri gururlandırdı.

İşte milli füzemiz CİRİT'in tüm özellikleri:



İŞTE TSK'NIN CİRİT FÜZESİYLE İLGİLİ BİLGİLERİ..
2.75" Lazer Güdümlü Füze CİRİT, taarruz helikopterlerinden hafif zırhlı/zırhsız, sabit ve hareketli hedeflere karşı kullanılan yüksek hassasiyetli ve maliyet etkin bir silahtır.

Yeni nesil bir füze olan CİRİT, 2.75" güdümsüz roketler ile güdümlü anti-tank füzeleri arasındaki taktiksel boşluğu doldurmak amacıyla, 1.5 (Min.) - 8 km (Maks.) menzil aralığındaki kritik hedeflere karşı kullanılması için tasarlanmıştır.

CİRİT, hafif zırhlı/zırhsız sabit ve hareketli hedeflere karşı yüksek hassasiyet ile maliyet etkin çözüm sağlayan sınıfının en uzun menzilli füzesidir.


Roketsan tarafından tasarlanan 2.75" Lazer Güdümlü CİRİT füzesi, ucuz ve hassasiyeti düşük güdümsüz roketler ile yüksek maliyetli güdümlü Anti-Tank füzeleri arasındaki boşluğu doldurmak amacıyla tasarlanmıştır.



Teknik Özellikler Çap 2.75" (70 mm) Azami Menzil 8 km Asgari Menzil 1,5 km Ağırlık 15 kg (Tüp Komplesi Hariç) Yakıt Tipi HTPB Bazlı Az Dumanlı Kompozit Yakıt Harp Başlığı Tipi Çok Maksatlı Başlık, Zırh Delici, Personel, Yangın Çıkarıcı Harp Başlığı Tipi Yüksek İnfilaklı Başlık Güdüm MEMS-AÖB ile Ara Safha Güdüm Güdüm Yarı Aktif LAZER Arayıcı Başlık ile Terminal Güdüm Hedef Tipleri Hafif Zırhlı/Zırhsız Araçlar, Silahlı Birlikler ve Sığınaklar Platformlar Helikopterler (AH-1W, T-129 ATAK v.b.), İHA'lar, Kara Araçları, Hafif Saldırı Uçakları, Deniz Platformları ve Sabit Platformlar