Tepkiler çığ gibi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ahlaksız sözlerine tepkiler çığ gibi yağdı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Nisan 2016 Güncelleme 06 Nisan 2016, 02:00
Tepkiler çığ gibi

İÇİNDEKİLER

Kılıçdaroğlu'nun sözleri Meclis'te ve kadın örgütlerinde infial yarattı. Konu önce Genel Kurul gündemine geldi. AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, bir kadın milletvekili olarak Kılıçdaroğlu'nu kınadığını belirtti ve "Burada bırakmayacağız, kadın milletvekilleri, teşkilatlarımızdaki kadınlar olarak. Kılıçdaroğlu'ndan özür bekliyoruz, dilemezse yargıya başvuracağız" dedi. Kılıçdaroğlu'na tepkileri şöyle:

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ BÜLENT TURAN: Kemal Kılıçdaroğlu'nun grupta yaptığı konuşmayı, ailesinin ve partisinin kurumsal kimliğinin terbiyesine bırakıyorum. CHP'nin neden oy arttıramadığı ortada. Millet böyle küfürbaz, seviyesiz, edepsiz bir üslupla konuşan adama oy vermez.

ŞAMİL TAYYAR (AK Parti- Gaziantep): İçinden çıktığı porno videosu Kemal Kılıçdaroğlu'nun genetiğini değiştirmiş. Ahlaksız ve edepsizlikte sınır tanımayan Kılıçdaroğlu'nun Sayın Bakan ile ilgili sözleriyle siyaset tarihine bir kez daha kara leke olarak geçmiştir. Millet bunlara sandıkta gereken dersi verdi.

ZEHRA TAŞKESENLİOĞLU (AK Parti-Erzurum): Bu, tüm Türk kadınlarına yapılmış bir hakarettir. Kılıçdaroğlu'nun şuurunu kaybetmiş bu açıklamaları ruhundaki problemleri ortaya koymaktadır. Türk kadınları olarak, Nene Hatun'un torunları olarak Kılıçdaroğlu'na gereken cevabı vereceğiz.

AYŞE SUNA KÖSEOĞLU (AK Parti-Trabzon): Bir genel başkana bu sözleri yakıştıramadım ve kınıyorum. Hükümet üyeleri eleştirilebilir ancak kadın kimliği üzerinden, iffetini hedef alan bu ifadelere maruz kalmasını asla kabul edemem.

AYDIN ÜNAL (AK Parti- Ankara): Gezi'den itibaren siyasetin dili gittikçe irtifa kaybetti. Gezi'nin öne çıkan yanı dilinin seviyesiz ve ahlaksız olmasıydı. Bunu duvarlara yazılan yazılarda, atılan sloganlarda, küfürlerde görmüştük. 2013 yılından bu yana CHP'nin dilinin seviyesiz, edipsiz olduğunu ve ahlak sınırları dışına çıktığını görüyoruz. 90 yıllık bir parti olan CHP ve seçmenine yazık oluyor.

MARKAR ESEYAN (AK Parti-İstanbul): Kılıçdaroğlu, ülke siyasetinin normalleşmesinin önünde en büyük engel. Siyaseti itibarsızlaştırmak için her türlü seviyesizliği sergiliyor.