Başbakan Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar

Başbakan Ahmet Davutoğlu mevkidaşı Finlandiya Başbakanı Spila ile ortak basın açıklaması yaptı.

Giriş Tarihi 06 Nisan 2016, 00:00 Güncelleme 06 Nisan 2016, 14:05
Başbakan Davutoğlu’ndan önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Finlandiya Başbakanı Juha Spila ile ortak basın toplantısında konuşuyor...

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Finlandiyalı yatırımcıları ülkemizde görmek istiyoruz. Finlandiya AB sürecinde bixe çok büyük destek oldu. Bizi aday olarak ülkelerin de başında gelmişti Finlandiya.

Bu anlaşma iki gündür yürürlüğe girdi. Yasadışı sığınmacı sayısı bayağı azaldı. Geri kabul anlaşmasında bire bir değişim var. Almanya, Hollanda ve Finlandiya'ya bir kısım mülteciyi yönlendirdik.

KİŞİLER VERİLERİN SIZDIRILMASINI CİDDİYETLE ELE ALIYORUZ
Belgelerin sızdırılması konusunu ciddiyetle ele alıyoruz. Dün Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'dan bu konuyu arz etmesini istedim. Kendisi Bakanlar Kurulu'nu bilgilendirdi. Yapılan çalışmalar konusunu ele aldık. Mutlaka gerekli tedbirlerin alınmasını istedik. 2009-2010'da bu haberler yayınlandığı dönem için çalışmalarımızı başlattık. Siber suçlar tüm dünya için büyük tehdit oluşturuyor. Başbakan olarak benim kişisel verim ne kadar mahrem ve önemli ise herhangi bir vatandaşın da o kadar önemlidir. insani haklar bağlamında bir farkı yok. Bazı bilgileri bana sorsalardı bildirirdim. Evimin adresi bildirilmiş, misafir olarak gelsinler.

DOKUNULMAZLIK KONUSUNDA KİMSENİN TEREDDÜTÜ OLMASIN
CHP yarın teklifini iletecek. İster olumlu ister olumsuz cevap gelmiş olsun derhal harekete geçilecek. AK Parti kendi görüşünü ve teklifini anayasa komisyonuna ve parlamentoya sunacak. Bu konudaki kararlılığımızdan hiç kimsenin şüphesi ve tereddütü olmasın.