Sabah muhabirine yapılan alçak saldırıya suç duyurusu

UMED, Sabah Gazetesi muhabirine saldıran Cumhuriyet Gazetesi yazarı Murat Sabuncu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

Giriş Tarihi 01 Nisan 2016, 00:00 Güncelleme 01 Nisan 2016, 14:36
Sabah muhabirine yapılan alçak saldırıya suç duyurusu

İÇİNDEKİLER

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği, Can Dündar ve Erdem Gül'ün casusluk suçlamasıyla yargılandıkları duruşma öncesinde Sabah Gazetesi muhabirine saldıran Cumhuriyet Gazetesi yazarı Murat Sabuncu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

İŞTE UMED'İN SABAH GAZETSİNE SALDIRIYA KARŞI YAPTIĞI AÇIKLAMA;
Uluslararası Medya Enformasyon (UMED) derneği olarak Can Dündar ve Erdem Gül'ün casusluk suçlamasıyla yargılandıkları duruşma öncesinde adliye koridorunda görev yapan Sabah Gazetesi muhabiri Dilek Yaman'ın alçakça saldırıya uğramasını kınıyoruz. Meslektaşımız Dilek Yaman'ın, Can Dündar'ı desteklemeye gelen kalabalık tarafından tartaklanmasını, Cumhuriyet Gazetesi yazarıMurat Sabuncu tarafından ise yumruklu saldırıya maruz bırakılmasını lanetliyoruz.

İNSANLIK SUÇUDUR
İhaneti, terörün PR çalışmasını ve vesayet arayışını basın özgürlüğü diye yutturan çevrelerin çirkin saldırısı gözdağıdır, basına hiza verme çabalarıdır, gerçekleri kamuoyuna ulaştırmak için görevini yapan meslektaşlarımızı yıldırma taktiğidir. Bu saldırı tüm gazetecilere karşı işlenmiş büyük bir insanlık suçudur.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK
Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünü hedef alan bu çirkin saldırıyı bir kez daha kınıyor, meslektaşımıza geçmiş olsun diliyoruz. Arkadaşımızı hedef alanlar hakkında da suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna deklare ediyoruz.