Başbakan Davutoğlu Sur'da

Başbakan Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da Diyarbakır'a geldi.

Giriş Tarihi 01 Nisan 2016, 00:00 Güncelleme 01 Nisan 2016, 15:11
Başbakan Davutoğlu Sur’da

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu, özel uçak "ANA" ile saat 11.10'da Diyarbakır'a geldi.

Davutoğlu'nu, Diyarbakır Havalimanı'nda Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Vali Hüseyin Aksoy ile diğer ilgililer karşıladı.

Başbakan Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da Diyarbakır'a geldi.



Davutoğlu, Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda, dün Bağlar ilçesindeki terör saldırısında şehit olan polisler için düzenlenen törene de katıldı.

Başbakan Davutoğlu, Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami'de Cuma namazını vatandaşlarla beraber kıldı. Davutoğlu, Sur'da vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.



Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları ise şöyle;

Aziz Diyarbakır'ın aziz hemşehrileri... Mescid-i Aksa'nın kardeşi, Süleymaniye'nin aziz kardeşi, Ulu Cami'nin aziz cemaati, hepinizi selamlıyorum...

Her seferinde Diyarbakır'a gelirim. Konyalı olabilirim ama ben ve bu kardeşleriniz ebediyen Diyarbakırlıdır.

Birileri Sur'umuzu parçalamak istiyor. Aziz Diyarbakırlılar, bu buluşmayı bize çok gördüler. 7 canımızı bizden aldılar.

'SİZİN İÇİN GELMİŞLERDİ...'
Diyarbakır, ses veriyor: Şehitler ölmez... Biraz önce 7 yüreğimizi, Anadolu'nun diğer köşelerine gönderdik. O kardeşleriniz sizin için gelmişti. Bu minarelerde ezan susmasın, bu albayrak inmesin diye gelmişti. Diyarbakır, Şam gibi, Halep gibi tahrip olmasın diye gelmişlerdi. Artık onlar ebediyen Diyarbakırlı olarak anılacaklar.

Vatanın diğer köşelerine uğurlaren ben de merasimde söyledim. 'Artık emanetiniz, Diyarbakır'ın emanetidir. Bu şehitlerin emanetine sahip çıkacak mısınız? Allah aşkanı söyleyin... O hainlere, ezan sesini dindirmek isteyenlere gür bir sesle 'Biz buradayız, burada olacağız' diyecek miyiz? Allah sizden razı olsun.

SUR'A İHYA PLANI
Herkes birbirine selam versin dedik. Bu seferberliği bir kez daha haykırıyorum. Esselamü Aleyküm... Kardeşliğimizi yıkmak isteyenlere inat. Her zaman her yerde kardeşçe buluşacağız. Diyarbakır'a tekrar tekrar geleceğiz. Başbakan olarak bu beşinci gelişim. Her zaman buraya geleceğim. Konya'ya ne kadar gidiyorsam onlara inat buraya da o kadar geleceğim. Selam için kalkan her bir elinizi öpüyorum.

Sur'un ihya planını açıklamaya geldik. Hepinize bu planı açıklayacağız. Onlar yıkarsa biz yapacağız. Onlar kardeşliğimize halel getirmek isterse biz ebediyen kardeşiz diye haykıracağız. Biz dik durduk. Siz de dik duracak mısınız?

'DİYARBAKIR ANNELERİ AĞLAMAYACAK'
Burayı insansızlaştıracakmışız! Aksine Sur'u ebediyen insanların barış içinde birbirlerine selam verdikleri güzel bir mekan eyleyeceğiz. Buradaki yapı değişecek diyorlar... Hayır, hepsini koruyacağız. Diyarbakırlı esnaf kardeşimin yaralarını saracağız. Daha güzel evlerde oturacaklar. Daha huzur içinde yaşayacaklar. Tahrip edilen okulların daha iyisini yapacağız. Diyarbakır anneleri bir daha ağlamayacak.