Katil eğitim!

FETÖ lideri Fethullah Gülen’in okulları Amerika’da belgesel oldu. Gülen’in yaptığı sahtekarlıkların da anlatıldığı belgesel, birçok ödül kazandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Mart 2016 Güncelleme 31 Mart 2016, 01:41
Katil eğitim!

İÇİNDEKİLER

Terör örgütü lideri Fethullah Gülen'in suyu ısındı... ABD'deki Gülen okullarını eleştirel bir dille ele alan 'Killing Ed' (Öldüren Eğitim) isimli belgesel 28 Mart günü New York'un Cinema Village sahnesinde 4 günlük gösterime girdi. Mart ayının başlarında İspanyolca, Korece ve Vietnamca tercümelerle yayınlanan ve ayakta alkışlanan belgeselde, ABD'deki paralel yapıya ait devlet destekli özel okullarda vatandaşın ödediği vergilerle grubun kendi çıkarları doğrultusunda faaliyetler yürüttüğüne dair eleştiriler sahnelendi.

BELGESELİ ENGELLEMEYE KALKTI
Belgeselde, FETÖ okulları tarafından vatandaşın ödediği vergilerden sağlanan desteklerle farklı harcamalar yapıldığı belirtildi. Catering ve okul için mobilyalara yapılan harcamanın yanı sıra lobi faaliyetleri yürütmek ve medya organlarına gelir yaratmak için Gülen okullarının farklı etkinliklere sponsor oldukları da belgeselde detaylı şekilde anlatıldı. Dolandırıcılık konusunda da okul yönetimlerinin uzman olduğuna dikkat çekildi. Belgeselin büyük ilgi görmesi, Fethullah Gülen'i endişelendirdi. Belgeselin yönetmeni ve yapımcısı Mark Hall, "Bu meselenin merkez üssü ve doğduğum yer olan Texas'ta ilk gösterimi gerçekleştiremiyor olmak benim için hayal kırıklığı" diyerek Texas yönetimini eleştirdi. Amerika'da gerçekleştirilen eğitim reformu ile okullara daha fazla fon sağlanırken, Gülen okulları gibi ideolojik yapıların fonlanması belgeselin temel eleştiri noktası. Yönetmen Hall, belgeselin çok sinematik olmasa da halkta farkındalık oluşturma açısından önemli olduğunu savunuyor. Öte yandan, Killing Ed, yakın zamanda düzenlenecek Julien Dubuque Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Belgsesel jüri ödülüne aday gösterildi.

FARKINDA DEĞİLLER
Tallgrass Film Festivali yöneticilerinden Shan Jabara, Dallas Uluslararası Film Festvali'nde belgeselin yayınlanmasını talep etti. Jabara, ilk gösterimde izleyenler arasında daha önce paralel yapının misafiri olarak Türkiye'ye gelen akademisyenlerin de yer aldığını söyledi. Ancak Jabara'ya göre bu akademisyenler kendilerine çok iyi davranıldığına ve herhangi bir telkin söz konusu olmadığına o kadar inanmışlar ki, Gülen'in charter okullarında yaptığı yolsuzlukları anlamadılar.

Yetiştirdiği polis, savcı, hakim, işadamı, öğretmen görünümlü teröristlerle Türkiye'de darbe yapmaya kalkan Fethullah Gülen, beddua konusunda doktorasını ABD'de yaptı. Bedduanın her çeşidini, şekillere girerek okuyabilen Gülen bu konuda müridlerinden de övgü aldı.