Gönlü zengin baba

İbrahim Arslanhan, böbrek kanseri olan kızı Neslihan için Hadim Kaymakamlığı'ndan 2 bin TL hibe aldı. Ancak kızı hayatını kaybetti. Örnek bir davranış sergiledi. Parayı iade etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mart 2016 Güncelleme 28 Mart 2016, 00:00
Gönlü zengin baba

İÇİNDEKİLER

Konya'da bir babanın örnek davranışı herkese ders oldu! Hadim Toplum Sağlığı Merkezinde hizmetli olarak çalışan İbrahim Arslanhan'ın (47), kızı Neslihan'a (20), 8 ay önce böbrek kanseri teşhisi konuldu. Baba, kızının tedavisi için birçok şehre gitti. Maddimanevi elinden geleni yaptı. Ancak bu süreçte maddi olarak da zorlanmaya başladı. Bunun üzerine kardeşi, abisinin bilgisi olmadan Hadim Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurdu. Başvurunun ardından, Neslihan'ın her ay kullanacağı ilaçlar için karşılıksız 2 bin lira verilmesi kararlaştırıldı. Baba Arslanhan, paranın hesabına yatırılmasından 10 gün sonra evladını kaybetti.

'BAŞKASININ İŞİNE YARAR'
Acılı baba, "Başka Neslihanlar faydalansın" düşüncesiyle 2 bin lirayı vakfa iade etti. Yüreği yanık baba bu davranışıyla herkesi duygulandırırken, şu ifadeleri kullandı: Daha önce evim yandı. 4 çocuğumla sokakta kalmıştık ama kimseye muhtaç olmamıştık şükür. Daha sonra 4 çocuğumdan Ertuğrul'u 1,5 yaşındayken beyin kanamasından kaybettim. Bir üniversitenin sosyoloji bölümünü kazanan kızım Neslihan'a böbrek kanseri teşhisi konulunca, aynı acıyı tekrar yaşamamak için çok çabaladım. Önemli olan para değil, kızımın yaşamasaydı. Yetkililer hesabıma parayı yatırmış. Hesaptan çekemeden kızım vefat etti. Parayı çocuğumun tedavisi için kullanacaktım. Evladım vefat ettikten sonra parayı ne yapayım? İhtiyacı olana verilmesi için iade ettim. Benim başıma gelen, başkasının da başına gelebilir. En azından onlar alıp kullanır. Belki başkasına faydası olur.