Kalaşnikof altında barış çağrısı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Sırrı Süreyya Önder, Diyarbakır'daki Nevruz etkinliğinde yaptıkları konuşmada kalaşnikof, Abdulah Öcalan fotoğrafları ve sözde PKK flaması altında barış çağrısı yaptı.

Giriş Tarihi 21 Mart 2016, 00:00 Güncelleme 21 Mart 2016, 16:54
Kalaşnikof altında barış çağrısı

İÇİNDEKİLER

HDP'nin Diyarbakır'da düzenlediği Nevruz etkinliği bu sene terör olayları ve HDP'nin tavrından dolayı rağbet görmedi. Etkinlikte konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Sırrı Süreyya Önder sözde PKK flaması, Abdullah Öcalan ve kalaşnikof fotoğrafları adı altında poz verdi.

DAEŞ'İ KINADI, PKK'YA YİNE LAF YOK
Kutlama alanında bir konuşma yapan Demirtaş, geçtiğimiz gün DAEŞ'in İstanbul İstiklal'de gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınarken PKK'nın Ankara'da 37 kişiyi ve daha önce de 29 kişiyi hayattan kopardığı hain saldırılar için ise tek laf etmemesi dikkat çekti.



KALAŞNİKOF FOTOĞRAFININ ALTINDA BARIŞ ÇAĞRISI
Demirtaş PKK'nın tutuklu elebaşısı Abdullah Öcalan, kalaşnikof ve sözde PKK flaması altında yaptığı konuşmada, "Biz barış diyoruz. Onlar biz size diz çöktürceğiz diyor. Öyle zannediyorlarki biz korktuğumuz için barış istiyoruz. Bu dönemde barış istemek cesaret, haysiyet işidir. Bunlarda haysiyet yok ki" diyerek barıştan dem vurması ise ayrı bir skandal olarak değerlendirildi.