İstiklal Caddesi'nde patlama!

İstanbul Beyoğlu'nda, İstiklal Caddesi'nde canlı bomba saldırısı gerçekleşti. Canlı bomba olay yerinde ölürken, saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti, 7'si ağır 36 kişi yaralandı.

Giriş Tarihi 19 Mart 2016, 00:00 Güncelleme 19 Mart 2016, 14:25
İstiklal Caddesi’nde patlama!

İÇİNDEKİLER

İstiklal Caddesi'nde Beyoğlu Kaymakamlığı önünde canlı bomba saldırısı gerçekleşti.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Beyoğlu'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Şu an itibariyle 4 vatandaşımızı kaybettik. 36 yaralıdan 7 yaralımızın durumu ciddiyetini koruyor. 4 yaralımız ameliyat sürecinde. Ümit ederim ki yeni kayıplarımız olmaz. Bize gelen bilgiler çerçevesinde yaralıların tespit edilen yaklaşık 12'sinin yabancı uyruklu olduğu bilgisi var." dedi.

İSTANBUL VALİSİNDEN İLK AÇIKLAMA
İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu'nda kaymakamlık önünde öğleden önce bir canlı bombanın kendini patlatması sonucu, biri canlı bomba olmak üzere 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin yaralandığını bildirmişti.

Polis, caddeyi giriş-çıkışlara kapatırken, patlamanın meydana geldiği alanı güvenlik çemberi içine aldı.

Taksim'e resmi araçlar, polis, itfaiye ve ambulans dışında araç girişine izin verilmiyor.

SOSYAL MEDYA HABERLERİ ASILSIZ
Şahin, bomba ihbarlarına ilişkin soru üzerine, "Bomba ihbarı değil de, sosyal medyada hızla yayılan bir konu var, Nişantaşı'nda, Bayrampaşa'da vesaire İstanbul'un değişik yerlerinde de bombaların patladığı şeklinde. Bunlar tamamen asılsızdır. Böyle bir haber, böyle bir olay yok şu an itibarıyla" diye konuştu.

2'Sİ AĞIR 20 YARALI
Bir başka soru üzerine Şahin, şu an için hastanelerde 2'si ağır 20 yaralının bulunduğunu belirtti.

İstanbul Valisi Şahin, "Şüphelenilen bir kişi var mı?" sorusuna "Şu anda çok yeni. Detaylı inceleme yapılıyor tüm boyutlarıyla. Yapabileceğim açıklama bu kadardır" yanıtını verdi.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ
Öte yandan, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK), İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi'nde düzenlenen terör saldırısıyla ilgili geçici yayın yasağı getirildi.

SORUŞTURMAYI 5 SAVCI YÜRÜTECEK
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstiklal Caddesi'ndeki canlı bomba saldırısına ilişkin soruşturma başlattı. Başsavcılığın, terör saldırısı üzerine başlattığı soruşturmayı, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda görevli 5 savcı yürütecek.

Başsavcı Hadi Salihoğlu da saldırının meydana geldiği Beyoğlu Kaymakamlığı önüne gelerek, bilgi aldı.