Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TESK Genel Merkezi'ni ziyareti sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Giriş Tarihi 17 Mart 2016, 00:00 Güncelleme 17 Mart 2016, 12:43
Davutoğlu’ndan önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu,TESK Genel Merkezi'nde konuştu.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

Sadece Ankara'da değil Doğu'da da esnaflarımıza sahip çıkmak boynumuzun borcu ve bunu gerçekleştirmek için çaba içerisindeyiz. Bende bir esnaf çocuğuyum. Bu toplumun hamuru ahilik geleneği ile yoğurulmuştur. Bu geleneği de yaşatmak hepimiz için bir görevdir. Bileği ile alın teri ile çalışan tüm esnaflarımıza da devletimizle yanlarında olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum. Esnaflarımızla dayanışma konusunda hükümetimziin güçlü b,ir iradesi vardır. 1 Kasım'dan bu yana ilan ettiğimiz vaatlerin yüzde 85 ini şuanda gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Genç esnafa 100 bin liraya kadar kredi imkanı tanıdık. AVM'lerde esnafımıza yer tahsisini zorunlu kıldık.

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Asgari artış sebebiyle gelen yük konusundaki talimatı da arkaşaşlarımıza verdik bu konuda da esnafımızın mağduriyetine izin vermeyeceğiz. Bu konuda içiniz rahat olsun. Biz esnafımızın yüzünü güldürdük güldürmeye de devam edeceğiz inşallah. Esnafımıza her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Esnaflarımız bütün terör provokasyonlarına rağmen ülkenin bütünlüğü tarafında yol aldılar.

VATANDAŞIN HAYATINI ETKİĞLEMEDEN BÜTÜN ÖNLEMLERİ ALACAĞIZ
Bu tür terör olayları sonrasında dünyanın heryerinde bir tedirginlik olması normaldir. Güvenlik güçlerimiz tarafından her türlü güvenlik önlemi alınmıştır. Ülkenin her yerinde kamu düzeninden taviz vermemek için güvenlik güçleri tümgücüyle çalışmaktadır. Devlet olarak üzerimize düşen herşeyi yapmaya devam edeceğiz. Sadece devletin iradesine değil toplumumuzun sağlam iradesine de ihtiyacımız var. Paris'te olağanüstü hal hala devam ediyor. Terör küresel bir tehdit. En büyük tedbir ise devlet ile milletin kenetlenmesidir. Biz vatandaşlarımızın günlük hayatını etkilemeden gereken bütün önlemleri alacağız. Her toplum bu tür sınavlardan geçiyor. Korku psikolojisi yayanlara karşı özgüvenimizi gösterelim.

506 VEKİLİN DOKUNULMAZLIĞINI TEK HAMLEDE KALDIRALIM
Diğer partilerin dokunulmazlık konusunda tutumunu görmek istiyoruz çünkü bu bir samimiyet testidir. Kamu vicadanını zedeleyen bazı tavırlar bazı vekillerden gelmeye devam ediyor. Biz AK Parti olarak bu tür eylemler karşısında net tavır aldık, böyle bir tavrı da hep bekledik. AK Parti bir şeyden çekiniyormuş algısı oluşturmaya çalıştılar. Bzi bu samimiyetsiz havayı izledik. Bugünkü çağrımız bütün vekiller için dokunulmazlık fezlekelerini devreye sokalım. Bu konuda gerekli adımların atılmasını arkadaşlarımla istişare ettim. 506 dokunulmazlık tezkeresi var hatta bunları tek tek kaldırıp vakit kaybetmek yerine tek bir ek kararla bunların dokunulmazlığını bir hamlede kaldıralım. Dünyanın hiçbir yerinde bir teröristin cenazesine giden bir vekil olamaz buna destek olan bir parti olamaz