Terör örgütleri kendilerine yeni isim buldu

Alfabede harf bırakmayan terör örgütü PKK bu kez de bünyesindeki bütün terör örgütlerini 'Halkların Birleşik Devrim Hareketi' (HBDH) adı altında birleştirdi.

Giriş Tarihi 12 Mart 2016, 00:00 Güncelleme 12 Mart 2016, 17:14
Terör örgütleri kendilerine yeni isim buldu

İÇİNDEKİLER

Son operasyonlarla büyük darbe yiyen; MLKP, PKK, TKP/ML, DKP, MKP, TKEP/L, TİKB, THKP-C/MLSPB ve Devrimci Karargah isimli terör örgütleri Türkiye'ye karşı birleşme kararı aldı.

"Halkların Birleşik Devrim Hareketi" verdikleri örgütün kuruluşu Kandil'de yapılan toplantı ile açıklandı. Kandil'deki basın toplantısında konuşan Duran Kalkan Türkiye'ye yönelik tehditlerde bulunması dikkat çekti.

EMNİYET UYARMIŞTI
Emniyet istihbaratı, adı geçen terör örgütlerinin, başta metropoller olmak üzere Batı illerinde provokatif saldırılar planladığını duyurmuştu. PYD'nin Kobani'yi DAEŞ'ten geri almasını müteakip "Devrimci Dayanışma" çerçevesinde işbirliği kararı alan PKK-PYD ve sol terör örgütlerinin Mart'ta harekete geçeceği öğrenilmişti. 'Kesintisiz direniş' sloganı ile başlayacak döneme bölücü örgüt PKK ise başta Güneydoğu il ve ilçelerinde birçok yerleşim birimini kapsayan saldırılarla katılacağı öğrenilmişti.