Okmeydanı'nda helikopter destekli operasyon

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Okmeydanı'nda bulunan Gençlik Federasyonu Derneği binasına helikopter destekli baskın düzenledi. Operasyonda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

Giriş Tarihi 09 Mart 2016, 00:00 Güncelleme 09 Mart 2016, 09:03
Okmeydanı’nda helikopter destekli operasyon

İÇİNDEKİLER

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, gece saat 03.00 sıralarında Okmeydanı'nda bulunan Gençlik Federasyonu Derneği binasına baskın düzenledi. Operasyona, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekipleri de destek verirken, itfaiyeye ait 2 merdiven aracının da güvenlik güçleri ile birlikte Okmeydanı'na girdiği görüldü.

BİNA ÇEVRESİNDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ
Piyalepaşa Caddesi üzerindeki Gençlik Federasyonu Derneği binası önünde duran polis ekipleri, çevrede 'akrep' olarak tabir edilen zırhlı araçlar ve TOMA'larla yoğun güvenlik önlemi aldı. Terörle Mücadele Şubesi polisleri de uzun namlulu silahlarla sokak başlarında tedbir alırken, bir polis helikopterinin de cadde üzerinde devamlı uçtuğu görüldü.

İTFAİYE YARDIMIYLA GİRDİLER
Operasyon öncesi hazırlıklarını tamamlayan çok sayıda polis, Gençlik Federasyonu Derneği'nin 3 katlı binasına baskın düzenledi. Operasyon boyunca itfaiyenin 2 merdiven aracı da katlara merdiven uzatıp, polislerin içeri girmesine yardımcı oldu. Özel kesici aletler ve balyoz ile kapıları kıran polisin, bazı belge ve dokümana el koyduğu öğrenildi.

ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Operasyon sırasında çok sayıda şüpheli de gözaltına alındı. Şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına götürüldü.