Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İran-Türkiye İş Forumu'nda Tahran'dan yatırımcılara seslendi.

Giriş Tarihi 05 Mart 2016, 00:00 Güncelleme 05 Mart 2016, 17:59
Davutoğlu’ndan önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İran-Türkiye İş Forumu'nda konuştu.

İşte Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;
Güçlü bir ilişki ile yeni bir dönem başlatacaksak ekonomik ve sosyal olarak iki ülkenin birbirini tamamlaması gerekir. İlişkimizde artık paradigmatik bir zihniyet değişimine ihtiyaç var. Türkiye-İran coğrafyası Afro-Avrupa coğrafyasını oluşturan bir bölgedir. Batı Asya'da Türkiye' İran'ın Avrupa'ya açılan kapısı, İran da Türkiye'nin Asya'ya açılan kapısı durumunda.

"GÜMRÜK DUVARLARINI TAMAMEN ORTADAN KALDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"
Limanlarımız, tren hatlarımız ve hava yollarımız iki ülkeyi birbirine bağlayacak. İş adamları yatırımlarını yaparken sanki tek ülkeye yatırım yapıyormuş gibi yatırım yapacak. Bizim yapacağımız husus iç piyasalarımızı birbirine entegre hale getirmek.Gümrük duvarlarını tamamen ortadan kaldıracak bir çalışma yapmayı da planlıyoruz.

"TÜRKİYE'NİN DOSTLUĞU ÖNEMLİDİR"
Önümüzdeki dönemde bankacılık sistemlerimizin iki ülkedeki yaıtrımları desteklemesi için devreye gireceğiz. Türkiye'nin dostluğu kıymetlidir; Türkiye'nin inandığı takdirde atacağı adımlrda ne kadar kararlı olduğunu da herkes bilir. Tahran borsası ile İstanbul borsasını entegre hale getirmeyi planlıyoruz.

"TÜRKİYE, TURİZMDEKİ TECRÜBESİNİ İRAN İLE PAYLAŞACAK"
Enerji konusunda da iki ülke birbirini tamamlıyor. Arzu ettiğimiz husus Türkiye ile İran'ın enerjide ortak yatırım yapmasıdır. Türkiye geçmişte 1 milyon 700 bin İranlı kardeşimizi nasıl ağırladıysa bugün de aynı misafirperverlikle ağırlamaya hazırdır. Türkiye turizmdeki tecrübesini İran ile paylaşacak, turizm yatırımcılarımızı İran'da görmek istiyorum.