Yargıda vahim sonuçlar açacaktır

A Haber'de yayınlanan Kadraj programına katılan Avukat Mustafa Doğan İnal, AYM'nin Can Dündar ve Erdem Gül için verdiği hak ihlali kararı hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Giriş Tarihi 02 Mart 2016, 00:00 Güncelleme 02 Mart 2016, 21:24
Yargıda vahim sonuçlar açacaktır

İÇİNDEKİLER

İnal, "Anayasa Mahkemesi'nin konunun içeriğinden ben haberdar olduğunu düşünmüyorum. Suçlamaların ne olduğunu da bildiklerini bile çok düşünmüyorum. Bu yargı üzerinde vahim sonuçlar açacaktır." dedi.

"MAHKEME KONUYU BİLE BİLMİYORDUR"
Türkiye Cumhuriyeti'nin gizli kalması gereken belgelerini siyasi ve askeri casusluk maksadıyla temin etmek, açıklamak, örgüt üyeliği, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs gibi çok vahim suçlamalar var. Dolayısıyla Anayasa Mahkemesi'nin konunun içeriğinden ben haberdar olduğunu düşünmüyorum. Suçlamaların ne olduğunu da çok bildiklerini çok düşünmüyorum.

"YARGIDA VAHİM SONUÇLAR AÇACAKTIR"
Bu karar tamamen biz yapacağız ve olacak mantığıyla yapılmış bir karar. Teorik olarak Anayasa Mahkemesi'nin bu konuya girmesi, bu şekilde bir karar vermesi ileriki süreçte şöyle bir sıkıntıyı meydana getirecek diye düşünüyorum; Yerel mahkemelerde görülen bütün davalarda bütün hakim ve savcılar baskı altına alındı. Çünkü Anayasa Mahkemesi casusluk, terör, terör örgütü üyeliği gibi suçlamalarla yargılanan biriyle ilgili henüz yeni iddianame kabul edilmişken, tensip zaptı yeni düzenlemişken, esasa ilişkin hiçbir sanık savunmaları alınmamışken, deliller tartışılmamışken devreye girdi ve bunların hepsini sıradan basit meseleler gibi gördü ve hak ihlali kararı verdi. Ben bunun yansımasının yargı üzerinde çok vahim sonuçlara yol açabileceğini düşünüyorum.