AYM'den casusları aklama hizmeti

AYM'nin ihanet dolu Can Dündar ve Erdem Gül kararı Türkiye'de büyük bir infial yarattı. Sosyal medyada kararla ilgili yorum yapan bazı vatandaşlar; Edward Snowden, Bradley Manning, Julian Assange gibi casusların bile bu AYM ile aklanabileceğini dile getirdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Şubat 2016 Güncelleme 26 Şubat 2016, 01:57
AYM’den casusları aklama hizmeti

İÇİNDEKİLER

AYM, Can Dündar ve Erdem Gül hakkında verdiği kamuoyunda büyük infial yaratan kararıyla Türkiye'de casusluk hizmetlerini serbest hale getirdi. Anayasa Mahkemesi'nden çıkan bu beklenmedik karar toplumun geniş kesimleri tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı.

Hatta bazı vatandaşlar kararla ilgili sosyal paylaşım sitelerinde "ABD'nin devlet olarak kurumsal biçimde ciddiye alıp uğraştığı casusluk davasının başrol isimleri Edward Snowden, Bradley Manning, Julian Assange bile bu mevcut AYM üyelerinin bir kısmı tarafından aklanır hatta ödüllendirilirlerdi." şeklinde değerlendirmelerde bulundu.



KENDİ ÜLKESİNE GİREMİYOR
ABD'li bilgisayar uzmanı, eski Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ve eski Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) çalışanı Snowden, gizli NSA belgelerini medyaya ifşa ederek NSA tarafından yürütülen küresel izleme aletlerinin işletme detaylarını, Beş Göz ortaklarını ve birçok ticari ve uluslararası ortağı ortaya çıkaran NSA sızıntılarını başlattı. Assange'ın WikiLeaks sitesiyle milyonlarca ABD gizli belgesi dolaşıma sokuldu. Snowden, casusluktan yargılanıyor, kaçak ve ülkesine giremiyor, şu an Rusya'da geçici sığınma altında yaşıyor.

Bradley Manning WikiLeaks web sitesine gizli belgeler verdiği şüphesiyle Mayıs 2010'da Irak'ta tutuklanan Amerika Birleşik Devletleri Silahlı Kuvvetleri askeri. Daha sonra ulusal savunma iletişim bilgilerini yetkisiz bir kaynağa vermek ve düşmana yardım etmek dahil olmak üzere 22 adet suçla suçlandı.



WikiLeaks 26 Temmuz 2010'da Amerikan ordusunun 2004-2009 yılları arasında Afganistan Savaşı'nda tutmuş olduğu 92.000 belgeyi The Guardian, The New York Times ve Der Spiegel gazeteleriyle birlikte açıklamıştı.

Belgeleri sızdıran er Bradley Manning, görev yaptığı Kuveyt'deki Camp Arfijan üssünde tutuklandı. 14 Ağustos 2013 tarihinde Wikileaks sızıntısından yargılanan ABD'li Er Bradley Manning, 35 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ASSANGE, SNOWDEN, MANNING AYM'YE BAŞVURSUN
Casusluk ve vatana ihanetin Anayasa Mahkemesi eliyle garanti olduğu bir ülke Türkiye artık. O halde Snowden, Assange ve Manning'in avukatları Türkiye'de Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunsunlar kesin kurtulurlar! Bizde "casusluk" serbest… Hem de Anayasa Mahkemesi kararıyla… Belki alacakları lehte karar "emsal" olur da ülkelerinde özgür olurlar!