AK Parti Sözcüsü Çelik'ten o HDP'liye sert tepki

Ankara'daki saldırının faili teröristin taziyesine giden HDP'li milletvekillerine tepki gösteren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bir teröristin taziyesine giden kişinin TBMM'de işinin olduğunu düşünmüyorum, milletvekilliği vasfı ile bağdaşır yanı yoktur." dedi.

Giriş Tarihi 25 Şubat 2016, 00:00 Güncelleme 25 Şubat 2016, 17:03
AK Parti Sözcüsü Çelik’ten o HDP’liye sert tepki

İÇİNDEKİLER

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'nin DAEŞ, El Nusra, YPG ya da başka terör örgütünün çeşitli stratejik analizlere göre, sahadaki çeşitli ittifaklara göre tasnif edilmesinden yana olmadığını belirterek, "Terör örgütü terör örgütüdür. Bir terör örgütünün daha yakın tehlike arz eden başka bir terör örgütüyle mücadelesi söz konusuysa batılı ülkeler açısından, buna göre onu meşru kabul ediyorlarsa bu, geçmişte yaptıkları hataların tekrarıdır" şeklinde konuştu. Çelik'in açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"TERÖR ÖRGÜTÜ TERÖR ÖRGÜTÜDÜR"
Biz ne DAEŞ ne El Nusra ne başka bir örgüt ne de YPG, bunların, çeşitli stratejik analizlere göre, sahadaki çeşitli ittifaklara göre terör örgütlerinin tasnif edilmesinden yana değiliz. Terör örgütü terör örgütüdür. Bir terör örgütünün daha yakın tehlike arz eden başka bir terör örgütüyle mücadelesi söz konusuysa batılı ülkeler açısından, buna göre onu meşru kabul ediyorlarsa bu, geçmişte yaptıkları hataların tekrarıdır.
Türkiye'nin hassasiyetlerinin burada anlaşılması gerek. Bir taraftan Amerika bir taraftan Rusya ile oyun oynayan belirsiz politikalardan çıkar elde etmeye çalışan politika yürütüyor. Türkiye topçu atışlarını durdursun deniliyor peki terör örgütünün fili durum oluşturarak demografik yapıyı değiştirmesini nasıl engelleyeceksiniz?

Başka ülkelerin ulusal güvenliği ne kadar kıymetliyse bizim ülkemizin ulusal güvenliği onlardan çok daha kıymetlidir. Ulusal güvenliğimiz konusunda aldığımız bir tedbirin, meşru bir tedbirin, meşru müdafaa anlamında bir tedbirin hiçbir şekilde bunlar tarafından eleştirilmesine doğru gözle bakmayız.

"SPEKÜLASYONALAR KİMSENİN KULAK ASMAMASI GEREK"

Bir üçüncü dünya savaşı ihtimali ortaya atılıyor Türkiye'nin aldığı tedbirler bu etraftaki savaşın engellenmesine yöneliktir. Hiçbir savaş senaryosunun parçası değildir. Bu çerçevede sık sık gündeme gelen dış medyadaki spekülasyonalar kimsenin kulak asmaması gerek. Tabiki tedbir alacağız. Ankara'daki saldırının birçok veçhesi olabilir bunlardan birinin de fili durum yaratarak çatışmanın bir parçası olsun diye yapılıyor olabilir. Son derece soğukkanlı bir şekilde hareket ederek Türkiye'nin çıkarları için bu tedbirlerin alınmasını destekliyoruz.
Bu terör eylemi karşısında partilerin aldığı tavır. HDP bildiriye imza atmadı, kafası karışık temel insani değerler konusunda savrulma yaşayan bir kadro. Taziyeye katılmaları insanlıkla bağdaşmaz. Zannediyorum dünyada böyle bir şeyin görüleceğini zannetmiyorum.

"HADDİNİ BİLMEZLİKTİR"
(Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Piri'nin açıklamaları) AB gibi, II. Dünya Savaşı'nda birbirine kıymış, birbirini katletmiş devletlerin 'ortak bir barış dünyası kuralım, küresel değerler üzerinden bir entegrasyon sağlayalım, terörü ve şiddeti dışlayalım, şiddetin her türlüsünü kendi siyasal alanımızın dışına atalım' diye kurulmuş bir organizasyonun, bir barış projesinin kurumlarını temsil eden bir raportörün, Türkiye'ye gelip de terör örgütü üyeleriyle vakit harcaması, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni suçlaması en hafif tabirle, tarafsızlığını yitirmesinin ötesinde, haddini bilmezliktir.

CERATTEPE AÇIKLAMASI
Başbakanımız ayrıntılı toplantılar yaptı. Mesele çevre hassasiyeti ise bu konuda çok hassasız. Vatandaşlarımızın son derece sağlıklı bir ortamda yaşaması, çağdaş standartlarda bir ekosistem olması için önem veriyoruz. Biz tek taraflı karar alan bir parti değiliz. Vatandaşın hükümetle konuşması için arada perde yoktur. Ama illegel grupların çevre hassasiyetini çalmasına izin vermeyiz.

HDP'Lİ VEKİLLERİN DOKUNULMAZLIĞI
Bir teröristin taziyesine giden kişinin TBMM'de işinin olduğunu düşünmüyorum, milletvekilliği vasfı ile bağdaşır yanı yoktur. İspanya'da sosyal medyada ETA terör örgütünü öven kişi mahkûm oldu. Sen gidiyorsun bu kadar insanı katleden insanın taziyesine. TBMM bu ülkenin onurudur ve kimsenin kirletmesine izin verilmez. TBMM üyesi vasfı taşımaz.